Μέχρι τώρα οι επενδυτικές τράπεζες, οι οίκοι αξιολόγησης και τα διεθνή οικονομικά μέσα, έκαναν προβλέψεις για την πορεία της Ελλάδας στους καιρούς του μνημονίου. 

Τώρα αποφάσισαν να κατέβουν στο γήπεδο ποδοσφαίρου. Η Goldman Sachs, συγκεκριμένα, έβγαλε… σύστημα για την πορεία της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου που φεύγει για τη Βραζιλία. Τι… είδε η επενδυτική τράπεζα; Πρόκριση. Ναι, πρόκριση και μάλιστα με αυξημένες πιθανότητες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη GS, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει 60,6% πιθανότητες να προκριθεί στον δεύτερο γύρο, 24,6% να φτάσει στα προημιτελικά, 5,9% στα ημιτελικά και 1,8% στον τελικό!

Αν θεωρείτε ότι το… 1,8% είναι λίγο, σας λέμε ότι περίπου τόσο ήταν το ποσοστό επιτυχίας και στο Euro της Πορτογαλίας!

Η τράπεζα προχώρησε και σε προβλέψεις των σκορ που θα φέρει στα τρία παιχνίδια της πρώτης φάσης η ομάδα του Σάντος. Έτσι, τα σκορ των αναμετρήσεων με Κολομβία, Ιαπωνία και Ακτή Ελεφαντοστού είναι… 1-1. 

Πάμε τώρα στη δεύτερη φάση: το πιο πιθανό σύμφωνα με τη Goldman, είναι ο αποκλεισμός μας από την Ουρουγουάη. 

Αν αναρωτιέστε, πάντως, για την εγκυρότητα των προβλέψεων, διαβάστε τα παρακάτω.

Στο Μουντιάλ του 2010 η Goldman Sachs είχε δώσει τις περισσότερες πιθανότητες (26,6%) στη Βραζιλία ότι θα κατακτήσει το τρόπαιο. Η Σελεσάο αποκλείστηκε στα προημιτελικά. Το δεύτερο φαβορί, η Ισπανία, ήταν τελικά η νικήτρια.

Τη Βραζιλία, πάντως, θεωρεί πιθανότερη νικήτρια στο Μουντιάλ και το Bloomberg, το οποίο θεωρεί ότι στον τελικό οι καριόκας θα νικήσουν 1-0 την Ισπανία.

Όπως και η Goldman, το Bloomberg προβλέπει πρόκριση της Ελλάδας στον δεύτερο γύρο με πιθανότητες 52%, ενώ στη συνέχεια θα αποκλειστούμε από την Ιταλία. 

Για να δούμε αν θα πέσουν μέσα οι «ξένοι» κι αν η χώρα μας τα καταφέρει στις… αγορές της Βραζιλίας.