Από το 2011, όταν και έκανε τη παρθενική του εμφάνιση στις μικρές οθόνες έως σήμερα, έχουμε περάσει πολλές ώρες βλέποντας και αναλύοντας τον επικό κόσμο του George R.R. Martin. Όπως και έχουμε διαλέξει πλευρά (όπως οι περισσότεροι fans της σειράς) και αγαπημένους χαρακτήρες.

Ναι, στο «Game of Thrones» στηρίζουμε σίγουρα την οικογένεια Stark -ή τουλάχιστον όσους έχουν απομείνει από αυτήν-, έχουμε μια αδυναμία στους δράκους και φυσικά λατρεύουμε τις ατάκες και το υφάκι του Tyrion Lannister. Αλλά ξαφνικά στον 4ο κύκλο ανακαλύψαμε και έναν ακόμα χαρακτήρα, που όπως όλα δείχνουν θα λατρέψουμε στην πορεία. Τον Oberyn Martell.

Ο πρίγκιπας του Dorne πήγε στο King’s Landing για τον γάμο του Joffrey και τώρα ετοιμάζεται να εκτοξεύσει τις μετοχές του στα μάτια μας. Γιατί από την ώρα που δέχθηκε να υπερασπιστεί τον Tyrion στη μονομαχία που θα κρίνει τη ζωή του, έδειξε πόσο μάγκας είναι!

Και πλέον ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε καλύτερα τον Oberyn. Άλλωστε στο επεισόδιο της επόμενης εβδομάδας αυτόν θα στηρίζουμε.

 

Τι πρέπει να ξέρεις

* Το ψευδώνυμό του είναι Red Viper. Του το έδωσαν σε ηλικία 16 ετών, καθώς οι φήμες τον ήθελαν να έχει βουτήξει το σπαθί του σε δηλητήριο, οδηγώντας στον θάνατο τον αντίπαλο μονομάχο μετά από ένα απλό κόψιμο.

* Μισεί τους Lannister καθώς τους θεωρεί υπεύθυνους για τον βιασμό και τη δολοφονία της αδερφής του Elia Targaryen από τον ser Gregor Clegane.

* Φημίζεται για τις ικανότητες του στη μονομαχία και είναι ένας από τους πολεμιστές που φοβούνται στο King’s Landing.

* Εκτός από εξαιρετικός μονομάχος, ο Oberyn είναι και μεγάλος εραστής. Και δεν έχει πρόβλημα αν κοιμηθεί με άνδρες ή γυναίκες. Ή και με όλους μαζί. Άλλωστε πιστεύει πως «όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα».

* Έχει 8 μπάσταρδες κόρες, που είναι γνωστές ως Sand Snakes (φίδια της ερήμου).