Δεν ήταν από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς. Ούτε από τους μεγαλύτερους stars του Hollywood. Και όμως, όχι απλά ήταν από τους πλέον γνωστούς, αλλά και από τους πιο αγαπημένους σε όλο τον πλανήτη. Και  όχι άδικα, καθώς από το 1978 και για τα επόμενα εννέα χρόνια αποδύθηκε τον Superman και κατέκτησε τις καρδιές του κόσμου. Έγινε ο ήρωας των παιδιών και είδωλο της μεγάλης οθόνης.

Ωστόσο το μεγάλο κόλλημα του Christopher Reeve ήταν κάτι άλλο: η ιππασία. Όταν το 1985 επιλέχθηκε να πρωταγωνιστήσει στην τηλεοπτική ταινία «Anna Karenina» ξεκίνησε μαθήματα να μάθει ιππασία και από τότε τη λάτρεψε. Άρχιζε να κάνει καθημερινά, απέκτησε άλογα, ενώ σταδιακά ξεκίνησε να συμμετέχει και σε αγώνες. Και για αυτό τον λόγο βρέθηκε στις 27 Μαΐου 1995 στο Πάρκο της Κοινοπολιτείας στη Βιρτζίνια. Όμως κατά την διάρκεια των αγώνων είχε ατύχημα, έπεσε από το άλογα και υπέστη πολλαπλές κακώσεις στη σπονδυλική στήλη και συντριπτικό κάταγμα δύο αυχενικών σπονδύλων.

Ο Reeve κατάφερε να γλιτώσει, αλλά δεν σηκώθηκε ποτέ από την αναπηρική καρέκλα και έμεινε εκεί έως το 2004 όταν άφησε και την τελευταία του πνοή.