Ένα μόνο «εμπόδιο» υπήρχε μέχρι να αρχίσει ο πλανήτης να ζει σε ρυθμούς Μουντιάλ. Αυτό «ξεπεράστηκε» τελικά το Σάββατο το βράδυ, με τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, που ξεκινάει στις 12 Ιουνίου.

Οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί ανακοινώνουν τους εκλεκτούς τους, φιλικά πραγματοποιούνται, τα γραφεία στοιχημάτων δίνουν αποδόσεις, ενώ μέχρι και καλλιτέχνες επιστρατεύονται. Όπως ο βραζιλιάνος Cristiano Sigueira, ο οποίος σε συνεργασία με το ESPN, έφτιαξε τις αφίσες των 32 εθνικών ομάδων που συμμετέχουν στο Μουντιάλ.

Και μπορούμε να πούμε ότι είναι όλες πολύ ωραίες – εκτός από αυτή της Εθνικής μας! Βλέπεις με την Ελλάδα κάπου χάθηκε η μπάλα, καθώς όλες αφίσες απεικονίζουν τα μεγάλα αστέρια της κάθε χώρας και από πάνω γράφετε το «μότο» της ομάδας – για παράδειγμα στο πόστερ της Αγγλίας βλέπουμε τον Wayne Rooney και το σλόγκαν «The Three Lions».

Ως εδώ όλα καλά. Ωστόσο στην περίπτωση της Ελλάδας, ενώ βλέπουμε τον Γιώργο Καραγκούνη να πανηγυρίζει, πάνω στην αφίσα έχει γραφτεί τη λέξη «ΣΤΗΠΙΚΙ». Και όσο και να το ψάξαμε, η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε τι σημαίνει.

Ok, σίγουρα οι ξένοι δεν θα ασχοληθούν και ιδιαίτερα με το θέμα (άλλωστε και «ΟΜΑΔΑΡΑ» να έγραφε δεν θα το καταλάβαιναν) αλλά στην Ελλάδα έχει προκαλέσει αρκετή σκέψη.

Δείτε και τις υπόλοιπες 31 αφίσες.