Αν για έναν ηθοποιό το όνειρό του είναι κάποια μέρα να παίξει σε μια υπερπαραγωγή του Hollywood, δίπλα σε μεγάλους stars της 7ης Τέχνης, και γιατί όχι, να μην κερδίσει και ένα βραβείο Όσκαρ, για τους ποδοσφαιριστές η καλύτερή τους στιγμή είναι να αγωνιστούν σε ένα Μουντιάλ. Εκεί όπου βρίσκονται οι κορυφαίοι παίκτες του πλανήτη, εκατομμύρια άνθρωποι τους βλέπουν, «μετοχές» εκτοξεύονται σε ένα βράδυ, και που ξέρεις, ίσως στο τέλος σηκώσεις και το τρόπαιο.

Κάτι που αναμένεται να ζήσουν 736 ποδοσφαιριστές αυτό το καλοκαίρι, στα γήπεδα της Βραζιλίας, όπου στις 12 Ιουνίου θα ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Και μπορεί ως νούμερο, οι 736 ποδοσφαιριστές, να μοιάζει μεγάλο, ωστόσο αποδείχθηκε… μικρό. Τουλάχιστον για ορισμένους παίκτες, που δεν είδαν το όνομά τους στους εκλεκτούς της εθνικής ομάδας τους.  

Τι κι αν τη  σεζόν που πέρασε έβγαλαν μάτια με τους συλλόγους τους; Τελικά είτε για λόγους τακτικής, είτε εξαιτίας διαφωνιών, βρέθηκαν εκτός Μουντιάλ. Δες τα αστέρια που δεν θα λάμψουν φέτος στα γήπεδα της Βραζιλίας – όσο κι αν το άξιζαν.

 

John Terry

Μπορεί να τον βλέπεις χρόνια στα γήπεδα, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλος όσο νομίζεις. Στα 33 του χρόνια έβλεπε το Μουντιάλ ως τη τελευταία του μεγάλη διοργάνωση. Μια διοργάνωση που τελικά θα τη δει από το σπίτι, καθώς ο αρχηγός της Τσέλσι δεν ήταν στα πλάνα του Roy Hodgson. Ναι, ο κεντρικός αμυντικός της ομάδας που δέχθηκε τα λιγότερα τέρματα φέτος στο αγγλικό πρωτάθλημα. Τρελό.

 

Philippe Coutinho 

Ένας από τους πολλούς λόγους της εντυπωσιακής φετινής πορείας της Λίβερπουλ στο αγγλικό πρωτάθλημα. Ο 21χρονος Βραζιλιάνος έβγαλε μάτια στη μεσαία γραμμή με τους «Reds», πέτυχε και 5 τέρματα, αλλά ο Felipe Scolari τον βρήκε λίγο για τη «Σελεσάο». Πάλι καλά που είναι μικρός και έχει ακόμα πολλές διοργανώσεις μπροστά του.

https://www.youtube.com/watch?v=CNOxlzuKwOQ

 

Aritz Aduriz

Να πεις ότι η Ισπανία έχει επιθετικούς που βγάζουν μάτια; Μάλλον όχι. Μέτρια χρονιά ο Fernando Torres και ο David Villa, τραυματίας ο Diego Costa και όμως ο Vicente del Bosque, με αυτή την κουρασμένη ομάδα δεν ρίσκαρε μια μικρή ανανέωση. Άλλωστε ο 33χρονος επιθετικός της Αθλέτικ Μπιλμπάο απέδειξε φέτος ότι ξέρει πότε να χτυπάει.

 

Samir Nasri

Τρία χρόνια βρίσκεται στη Μάντσεστερ Σίτι, δύο πρωταθλήματα έχει κατακτήσει και έχει αποδείξει ότι πρόκειται για έναν από τους πιο δημιουργικούς μέσους του αγγλικού πρωταθλήματος. Κάτι που δεν μπορεί να το καταλάβει ο Didier Deschamps που τον «έκοψε» από την αποστολή, για να ακούσει τα… καντίλια από την φίλη του Nasri και μοντέλο Anara Atanes στο Twitter: «Άντε γ@@@σου Didier».

 

Carlos Tevez

Πέρσι το καλοκαίρι πήρε την μεγάλη απόφαση να αφήσει τη Μάντσεστερ Σίτι και να μετακομίσει στην Ιταλία και τη Γιουβέντους. Μια απόφαση που τον δικαίωσε, καθώς ο Tevez αναγεννήθηκε, πετυχαίνοντας 19 γκολ σε 31 ματς. Όμως τον έφαγαν οι… κλίκες, καθώς είναι γνωστή η κόντρα του με τον Lionel Messi. Έτσι προτιμήθηκαν 5 άλλοι επιθετικοί, ανάμεσά τους και ο κολλητός του άσου της Μπαρτσελόνα Sergio Aguero και ο Carlos θα μείνει σπίτι του.

 

Isco

Κατά πολλούς το μεγαλύτερο ταλέντο του ισπανικού ποδοσφαίρου αυτή τη στιγμή. Και ο ίδιος το έχει αποδείξει όποτε του δόθηκε η ευκαιρία με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ωστόσο ο Vicente del Bosque δεν συγκινήθηκε, προτίμησε τους αγαπημένους του, αλλά πολύ κουρασμένους, μέσους και ο 22χρονος παίκτης θα πρέπει να περιμένει άλλα 4 χρόνια για ένα Μουντιάλ.

 

Κυριακός Παπαδόπουλος

Ok, συμφωνούμε. Ήταν μια κακή σεζόν η φετινή για τον Κυριάκο, αφού εξαιτίας ενός τραυματισμού, έπαιξε μόλις σε 4 παιχνίδια με τη Σάλκε. Όμως, σε μια Εθνική που δεν έχει ούτε τον Αβραάμ, η εμπειρία του 22χρονου αμυντικού από το Γερμανικό πρωτάθλημα θα ήταν σημαντική. Και ως αλλαγή θα μπορούσε να βοηθήσει

 

 

Και οι… αποκλεισμένοι

Βέβαια εκτός από τους αδικημένους, υπάρχουν και οι αποκλεισμένοι. Δηλαδή οι παίκτες που θα πήγαιναν σίγουρα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, αν κατάφερναν οι ομάδες τους να προκριθούν. Αλλά…

Gareth Bale: Από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του πλανήτη, αλλά δύσκολα θα δει Μουντιάλ στην καριέρα του αφού είναι Ουαλός. Ο Ryan Giggs ξέρει από αυτά.

Zlatan Ibrahimovic: Εκτός από τα εντυπωσιακά του γκολ, θα μας λείψουν και οι υπερβολικές δηλώσεις του, με τη Σουηδία εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πάλι καλά υπάρχει και ο Cristiano Ronaldo για λίγο.. ψώνιο.

Arda Turan: Μάτια έβγαλε φέτος με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Αν είχε κάνει τα ίδια και με την Τουρκία τότε ίσως να πήγαινε και Βραζιλία φέτος.

Robert Lewandowski: Ο Πολωνός κορυφαίος επιθετικός της Γερμανίας και ένας από τους κορυφαίους της Ευρώπης, θα ξεκουραστεί για να είναι έτοιμος τον Σεπτέμβριο να φορέσει τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου.