Ποπ κορν, αναψυκτικό (για κάποιους ποτό σε φλασκί) και φύγαμε. Ποιες ταινίες αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα (22-28/05).

 

X-Men: Days of the Future Past

Σκηνοθεσία:  Bryan Singer

Πρωταγωνιστούν: Hugh Jackman, James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Halle Berry, Anna Paquin, Ellen Page, Peter Dinklage, Ian McKellen, Patrick Stewart

Πλοκή: Ένα απίστευτο ταξίδι στον χρόνο μας ετοιμάζει ο Bryan Singer. Στα γρήγορα: Οι X-Men στέλνουν τον Wolverine στο παρελθόν, σε μια προσπάθειά τους να αλλάξουν την ιστορία και να αποτρέψουν ένα γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα το χαμό τόσο των ανθρώπων όσο και των μεταλλαγμένων.

Το provocateur σχόλιο: Έπος! (Ok, προσπαθήσαμε να σκεφτούμε κάτι ειρωνικό, αλλά δεν τα καταφέραμε. Είμαστε fans της κινηματογραφικής σειράς).

 

Σκουριασμένη πόλη

Σκηνοθεσία: Scott Cooper

Πρωταγωνιστούν: Christian Bale, Woody Harrelson, Casey Affleck, Forest Whitaker, Zoe Saldana.

Πλοκή: Δύο αδέρφια, που ζουν σε μια φτωχική γειτονιά, ονειρεύονται από μικρά να αποδράσουν από εκεί. Ωστόσο μεγαλώνοντας τα σχέδιά τους δεν θα πάρουν τη τροπή που θέλουν. Ο ένας μπαίνει φυλακή και ο άλλος θα μπει σε μία από τις πιο μεγάλες εγκληματικές οργανώσεις. Πως θα ξεφύγουν;

Το provocateur σχόλιο: Ούτε ο Βασιλάκης Καΐλας να ήταν αυτός ο Christian Bale, με τόσες ατυχίες που του τυχαίνουν στη ζωή. 

 

Και για να μην ξεχνιόμαστε…

Godzilla

Σκηνοθεσία: Gareth Edwards

Πρωταγωνιστούν: Aaron Taylor-Johnson, Ken Watanabe, Elizabeth Olsen, Juliette Binoche, Bryan Cranston

Πλοκή: Δεν είναι κάτι τόσο δύσκολο. Ο Godzilla, το γνωστό τέρας, επιστρέφει, αποφασίζει να βγει πάλι στην επιφάνεια και σκορπάει την καταστροφή και τον τρόμο. Το θέμα είναι ποιος και πως θα το σταματήσει.

Το provocateur σχόλιο: Και χωρίς Godzilla, αυτό το φιλμ θα πήγαινε μια χαρά εμπορικά. Βλέπεις η Breaking Bad-mania δεν έχει περάσει ακόμα και η κινηματογραφική επιστροφή του Cranston είναι όλα τα λεφτά.

 

Ο σωσίας

Σκηνοθεσία: Richard Ayoade

Πρωταγωνιστούν: Jesse Eisenberg, Mia Wasikowska, Wallace Shawn, Noah Taylor

Πλοκή: Ο Simon James είναι ένας τυπικός υπάλληλος γραφείου που εργάζεται σε μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία. Το αφεντικό του και οι συνάδελφοι του, τον υποτιμούν συνεχώς, η μητέρα του κάνει παράπονα για όλα και το χειρότερο όλων, η Hannah, η όμορφη βοηθός στο τμήμα φωτοαντίγραφων τον αγνοεί. Όπου και να στραφεί ο Simon βρίσκει μόνο εμπόδια και η ζωή του φαίνεται να μην έχει καμία απολύτως βελτίωση. Τα πράγματα θα χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο με τον ερχομό του καινούριου συναδέλφου του, James Simon. Ο James είναι ολόιδιος εξωτερικά με τον Simon αλλά έχει όλα όσα του λείπουν. Αυτοπεποίθηση, χαρίσματα και ένα μοναδικό ταλέντο στο να σαγηνεύει τις γυναίκες. Αναπόφευκτα ο James θα αρχίσει να παίρνει την ζωή του Simon…

Το provocateur σχόλιο: Ποιος πραγματικά είμαι, ποιος θα ήθελα να είμαι και άλλες τέτοιες φιλοσοφίες. Κάτι σε «Fight Club» μας κάνει η πλοκή, χωρίς το ξύλο όμως.