Δεν προλάβαμε να ηρεμίσουμε λίγο από τις εκλογές της Κυριακής και να μπούμε στη «μάχη» της επόμενης Κυριακής και των Ευρωεκλογών, και άρχισαν τα όργανα. Φωτιά πήραν τα social media, τα site και όλοι οι ειδικοί με το σποτάκι που κυκλοφόρησε για Το Ποτάμι. Ένα σποτάκι που δείχνει μια κοπέλα να μιλάει για την πρώτη της φορά – φυσικά εννοώντας τις εκλογές και όχι το σεξ.

Αλλά σε αυτή τη χώρα με το «φυσικά» δεν πάμε πουθενά. Και το σποτ, το οποίο υπογράφει ο Πάνος Κοκκινόπουλος, ήταν υπέρ αρκετό για να ξεχυθούν όλοι στο internet κάνοντας λόγο για σεξισμό και ντροπή και αηδία και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Υπερβολικό ή λογικό;

 

Ας ξεκαθαρίσω κάτι. Με ψιλοχάλασε το σποτάκι, αλλά για έναν λόγο: ήταν ξερή αντιγραφή από το σποτ του Barack Obama στις ΗΠΑ το 2012 όπου πρωταγωνιστούσε η γνωστή ηθοποιός Lena Dunham. Και έχω ένα θέμα με τις αντιγραφές, το παραδέχομαι. Ok, το ξέρω ότι παρθενογένεση δεν υπάρχει πλέον (ή είναι κάτι πολύ δύσκολο) αλλά συνεχίζω να μην γουστάρω τις ξερές αντιγραφές. Για αυτό και δεν έχω δει κανένα σήριαλ, για παράδειγμα, που είναι copy paste κάποιας Αμερικάνικης/Μεξικάνικης/Βραζιλιάνικης σειράς.

 

Μέχρι εκεί όμως. Αυτό με χάλασε, γιατί θεωρώ τον Κοκκινόπουλο ιδιαίτερα δημιουργικό άνθρωπο. 

Αλλά αυτός ο σάλος που έγινε για «σεξιστικό και προσβλητικό σποτ» με ξεπερνάει. Τι πουριτανισμός είναι αυτός δηλαδή; Από τη μία το παίζουμε προοδευτικοί και από την άλλη συμπεριφερόμαστε λες και ζούμε στον μεσαίωνα. Και με εκνευρίζει για το τι σκατά έχει στο μυαλό του ο κόσμος.

Αυτό τον ενοχλεί τον Έλληνα πλέον; Το λεκτικό παιχνίδι «της πρώτης φοράς»; Όχι δηλαδή που πάει και δίνει στις κάλπες 15% στη Χρυσή Αυγή – το εθνικιστικό κόμμα που κατηγορείται για τραμπουκισμούς και ξυλοδαρμούς μεταναστών; Δεν μας ενοχλεί που οι πολιτικοί έδιναν χειραψίες και χασκογελούσανε με τον Νίκο Μιχαλολιάκο – αυτόν που κατηγορούσαν ως ιδρυτή συμμορίας, αλλά ξερογλύφονταν για να τον έχουν δίπλα τους και εποφθαλμιούσαν τις ψήφους του; Δεν μας ενοχλούν τα άλλα σποτάκια; Οι λαϊκιστικές διαφημίσεις που δείχνουν πως αν βγει ο Αλέξης Τσίπρας οι τουρίστες θα φύγουν τρέχοντας από την Ελλάδα λες και βγήκε ο Godzilla από τα βάθη του Αιγαίου ή αν βγει η ΝΔ θα πουλιόμαστε στα σκλαβοπάζαρα της ΕΕ; Δεν μας ενοχλεί που… δεν μας ενοχλεί το που έχει φτάσει η χώρα και συνεχίζουμε να κάνουμε επαναστάσεις από τον καναπέ και βρίζοντας την τηλεόραση γιατί «όχου ρε αδερφέ που να τρέχεις τώρα;»;

Ε, sorry, αν δεν μας ενοχλεί τίποτα από τα παραπάνω, τότε ναι, λογικό είναι να μας ενοχλεί το σποτάκι της πρώτης φοράς για Το Ποτάμι. Γιατί μέχρι εκεί φτάνει το iq μας. Αλλά αυτός ο δήθεν πουριτανισμός και η δήθεν ηθική σε μια χώρα που η διαφθορά ζούσε με τις ευλογίες μας και τα στραβά μας μάτια, με εκνευρίζει! Και με στεναχωρεί.

Και στην τελική αν δεν μας ενοχλεί τίποτα από τα παραπάνω, τότε μήπως πρέπει να το κοιτάξουμε και να αφήσουμε τις σεξιστικές μπούρδες εν έτει 2014; Γιατί τότε τα έχουμε τα θεματάκια μας. Λέω εγώ τώρα.