Την ώρα που βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν από τις Ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αποδόσεις που δίνουν οι στοιχηματικές εταιρίες στην Ελλάδα, για τους νικητές της αναμέτρησης. Με μια πρώτη ματιά, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους και… πληρώνει κατά μέσο όρο 1,10, απόδοση που είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Για όσους δεν γνωρίζουν τι σημαίνει η απόδοση, αρκεί να υπολογίσουν πως εάν ποντάρουν 1 ευρώ στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα και κερδίσουν, τότε θα πάρουν πίσω 1 ευρώ και 10 λεπτά. Το κέρδος λοιπόν θα είναι ουσιαστικά 10 cents. 

Ως δεύτερο φαβορί εμφανίζεται η ΝΔ με αποδόσεις που ποικίλλουν. Για παράδειγμα, μπορεί να βρει κανείς την επιλογή της ΝΔ για να κερδίσει τις εκλογές με απόδοση 3,60. Πράγμα που σημαίνει πως εάν ποντάρετε 1 ευρώ στη νίκη του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά θα πάρετε πίσω 3 και 60 λεπτά ή αλλιώς θα έχετε κέρδος 2 ευρώ και 60 cents.

Στην Goalbet πρώτο φαβορί εμφανίζεται και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ, με απόδοση στο 1,14. Η ΝΔ είναι το δεύτερο με 3,60. Η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται τρίτη με ποσοστό 10, ενώ στην τρίτη και τέταρτη θέση έρχονται το ΚΚΕ και Το Ποτάμι.

Η στοιχηματική εταιρία Stoiximan δίνει 1,06 ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που τον καθιστά απόλυτο φαβορί. Δεύτερο φαβορί είναι η ΝΔ, με απόδοση 8,70. Στην ίδια στοιχηματική εταιρία, μπορεί να επιλέξει κανείς και τη διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα. Νίκη με διαφορά άνω του 1,95% του ΣΥΡΙΖΑ επί της ΝΔ δίνει απόδοση 1,20, ενώ σε περίπτωση ήττας της ΝΔ με ποσοστό λιγότερο του 1,95% πληρώνει 4,30 στο ένα ευρώ.

Ένα άλλο δίπολο που εμφανίζεται  είναι αυτό ανάμεσα στη Χρυσή Αυγή και Το Ποτάμι. 1,15 πληρώνει η νίκη του ακροδεξιού κόμματος έναντι 5,00 αυτό του Σταύρου Θεοδωράκη.

Επίσης, μπορεί κανείς να ποντάρει και στο δίπολο ΚΚΕ – Ελιά, εκεί όπου η νίκη του αριστερού κόμματος δίνει 1,55, έναντι 2,35 της Ελιάς.

Στην Playbet, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται πρώτο φαβορί με απόδοση που αγγίζει το 1,15, στη δεύτερη θέση η ΝΔ δίνει 3,40, ενώ σε περίπτωση που κάποιο άλλο κόμμα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους έχει απόδοση 30,00.

 

Η Sporting Bet απέσυρε το στοίχημα 4 ημέρες πριν, όταν η απόδοση του φαβορί ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν περίπου στο 1,33.