Μέχρι το 2005 ήταν ένας κωμικός που ήταν γνωστός στο μικρό υπόγειο μπαρ που εμφανιζόταν και σε μερικούς εκατοντάδες ανθρώπους. Και τότε έκανε τη μεγάλη έκπληξη – άρχισε να εμφανίζεται στο μισάωρο πρόγραμμα του HBO «One Night Stand» και το όνομά του γίνεται σταδιακά γνωστό σε όλη τη χώρα. Και όταν το 2010 βγάζει το δικό του τηλεοπτικό show, με τίτλο «Louie», οι μετοχές του εκτοξεύθηκαν.

Αλλά παράλληλα ο Louis C.K. κατάφερε να διχάσει τον κόσμο. Γιατί κατά πολλούς είναι ο κορυφαίος κωμικός αυτή τη στιγμή στον πλανήτη. Όμως κατά πολλούς άλλους είναι ένας χυδαίος τύπος, που απλά λέει καφρίλες που δεν έχουν χιούμορ.

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση όμως. Ή για την ακρίβεια υπάρχει αλήθεια και στις δύο απόψεις. Δηλαδή ναι ο Louis είναι κάφρος. Αλλά είναι και ο κορυφαίος κωμικός του πλανήτη! Μπορεί να τα καλύπτει και τα δύο και αυτή είναι η πρώτη μεγάλη μαγκιά του. Η άλλη είναι ότι λέει πράγματα που σκεφτόμαστε όλοι, και μπορεί να τα λέμε με τους κολλητούς μας, αλλά παραέξω το παίζουμε κύριοι. Ε, ο Louis, λέει αυτά που σκέφτεται στην τηλεόραση (μαγκιά νούμερο δύο).

Και πολλά από αυτά που λέει κρύβουν αλήθειες. Κι αν η αλήθεια πονάει μια φορά, τότε από το στόμα του LCK πονάει περισσότερο.

Διάβασε μερικές αλήθειες που μας έχει πει ο Louis…

* Οι άνθρωποι λένε «το κινητό μου είναι χάλια». Όχι ρε φίλε δεν είναι. Το χειρότερο κινητό του κόσμου είναι ένα θαύμα. Απλά είναι χάλια η ζωή σου, γύρω από το κινητό.

 

* Ως άνθρωποι σπαταλάμε τις ωραίες λέξεις. Για παράδειγμα χρησιμοποιούμε με μεγάλη ευκολία λέξεις όπως «καταπληκτικό», «μοναδικό», «υπέροχο». Αλήθεια, όλα αυτά για τα οποία χρησιμοποιείς αυτές τις λέξεις είναι καταπληκτικά και υπέροχα; Λες το «μαγικό» για να περιγράψεις ένα σάντουιτς που αγόρασες από τον δρόμο. Το θα πεις δηλαδή την ημέρα του γάμου σου ή όταν γεννηθεί το πρώτο σου παιδί; Πως θα το περιγράψεις; Έχεις ήδη χαραμίσει τη λέξη «μαγικό» για ένα σκατοσάντουιτς!

* «Σκότωσα» τη σελίδα μου στο Facebook πριν από αρκετό καιρό γιατί ο χρόνος που σπαταλάς εκεί είναι νεκρός χρόνος. Το Facebook δεν αφήνει το μυαλό σου να ηρεμίσει ούτε λεπτό.

 

* Όσο καλύτερα γίνονται τα πράγματα, τόσο χειρότερες γίνονται οι ζωές μας. Δεν υπάρχει μια τεχνολογική ανακάλυψη που να μας κάνει να πούμε «ωραία, τώρα μπορούμε να κάνουμε αυτό». Και για αυτό φταίει η διαφήμιση. Ιδιαίτερα στην Αμερική, κάθε γαμημένη μέρα, σου λένε όλοι ότι η ζωή σου πρέπει να είναι τέλεια.

 

* Έχω πολλά πιστεύω αλλά δεν ακολουθώ κανένα στη ζωή μου. Έτσι είμαι. Απλά είναι τα πιστεύω μου. Μου αρέσει που υπάρχουν.

 

* Όταν παντρεύεσαι, πιστεύεις ότι η σχέση σου είναι τόσο σημαντική και κάνεις τα πάντα για αυτήν. Και μετά αποκτάς παιδί, το κοιτάς και λες «Θεέ μου, είναι το αίμα μου, έχει το DNA μου, το όνομά μου. Θα πεθάνω για αυτό». Και ύστερα κοιτάς τη σύζυγό σου και απλά σκέφτεσαι «ποια στο διάολο είσαι εσύ;».

 

* Το να λες «βαριέμαι» είναι η μεγαλύτερη μαλακία. Δηλαδή ζεις σε ένα μεγάλο, υπέροχο κόσμο που δεν έχεις δει ούτε το 0%! Και μόνο που ζεις είναι συναρπαστικό.

 

* Σήμερα ζούμε σε έναν καταπληκτικό κόσμο, που όμως πάει χαμένος, γιατί σε αυτόν κατοικούν μια γενιά από ηλίθιους.