Το ‘πε, το ‘πε ο Πορτογάλος αυτό που περιμέναμε. Την προεπιλογή για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, προεπιλογή που είχε τα απρόοπτά της. Είχε εκπλήξεις, αφού το βραζιλιάνικο όνειρο έσβησε νωρίς για τον Μιχάλη Σηφάκη, τον Σωτήρη Νίνη και τον Δημήτρη Σιόβα!

Ναι, τον Σιόβα, ο οποίος ναι μεν προέρχεται από τραυματισμό, έδειξε γρήγορα όμως ότι βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τον συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό, Αβραάμ Παπαδόπουλο, που έμεινε εκτός για έξι ολόκληρους μήνες και στην επαναφορά του έδειξε ότι χρειάζεται ακόμη χρόνο. Όσον αφορά το “όχι” στον Σωτήρη Νίνη, η εξήγηση είναι ότι ο μέσος του ΠΑΟΚ δεν έκανε καλή χρονιά και τα περισσότερα παιχνίδια του πρωταθλήματος τα είδε από τον πάγκο. 

Σε αυτό, βέβαια, θα μπορούσε κάποιος να απαντήσει ότι το ίδιο συνέβη με τον Γιώργο Καραγκούνη. Απ’ ότι φαίνεται ο Σάντος υπολογίζει στο πείσμα και το πάθος του αρχηγού.

Εύστοχες φαίνονται οι επιλογές των Νίκου Καρέλη, ο οποίος κάνει μία εξαιρετικά χρονιά με τον Παναθηναϊκό, του Νίκου Καράμπελα που έχει παίξει σε 16 ματς της Primera Division με την φανέλα της Λεβάντε, αλλά και του Βαγγέλη Μόρα της Βερόνα.

Όσον αφορά, πάντως, τον Καρέλη, δεν θα είναι μεγάλη έκπληξη αν δεν ταξιδέψει τελικά στη Βραζιλία, καθώς υπάρχουν πιο έμπειροι επιθετικοί. Ίσως ο νεαρός του Παναθηναϊκού δώσει… μάχη με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Ερωτηματικό είναι ο Κώστας Μήτρογλου. Ο κυνηγός της Φούλαμ δεν έχει παίξει στο δεύτερο μισό της αγωνιστικής σεζόν, συν ότι ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό που έδειξε να τον επηρεάζει.

Δύσκολη είναι η επιλογή στους τερματοφύλακες, καθώς και οι τέσσερις ήταν υπέροχοι. Η στήλη θεωρεί ότι θα «κονταροχτυπηθούν» για μια θέση οι Τζόρβας-Γλύκος-Καπίνο.

 

Η προεπιλογή του Φερνάντο Σάντος

Τερματοφύλακες: Ορέστης Καρνέζης (Γρανάδα), Αλέξανδρος Τζόρβας (Απόλλων Σμύρνης), Παναγιώτης Γλύκος (ΠΑΟΚ), Στέφανος Καπίνο (Παναθηναϊκός). 

Αμυντικοί: Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κώστας Μανωλάς, Χοσέ Χολέμπας (Ολυμπιακός), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ), Βαγγέλης Μόρας (Κιέβο Βερόνα), Γιώργος Τζαβέλλας (ΠΑΟΚ), Λουκάς Βύντρα, Νίκος Καράμπελας (Λεβάντε), Βασίλης Τοροσίδης (Ρόμα). 

Μέσοι: Αλέξανδρος Τζιόλης (Καϊσερίσπορ), Ανδρέας Σάμαρης, Γιάννης Μανιάτης (Ολυμπιακός), Κώστας Κατσουράνης (ΠΑΟΚ), Γιώργος Καραγκούνης (Φούλαμ), Παναγιώτης Ταχτσίδης (Τορίνο), Γιάννης Φετφατζίδης (Τζένοα), Κώστας Φορτούνης (Καϊζερσλάουτερν), Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Παναγιώτης Κονέ (Μπολόνια). 

Επιθετικοί: Δημήτρης Παπαδόπουλος (Ατρόμητος), Νίκος Καρέλης (Παναθηναϊκός), Στέφανος Αθανασιάδης, Δημήτρης Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ), Κώστας Μήτρογλου (Φούλαμ), Φάνης Γκέκας (Κόνιασπορ).