Ήταν πριν περίπου δύο εβδομάδες όταν ο μαγικός κόσμος του NBA έδειξε και τη… σκοτεινή πλευρά του. Και μάλιστα με ένα ρατσιστικό χτύπημα, που άφησε πολλούς άφωνους. Στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, όπου κυριαρχούν οι έγχρωμοι παίκτες, ο Donald Sterling αποφάσισε να επιτεθεί στους μαύρους.

Για την ακρίβεια ο ιδιοκτήτης των Λος Άντζελες Κλίπερς ζήτησε από τη λατίνα σύντροφό του να μην φέρνει τους μαύρους φίλους της στο γήπεδό του, αλλά και να μην ανεβάζει εικόνες μαζί τους στα social media, όπως έκανε με τη φωτογραφία που πόζαρε δίπλα στον Magic Johnson.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο κόσμος του NBA, αλλά και γενικότερα η Αμερικανική κοινωνία, τα έβαλε με τον Sterling κατηγορώντας τον ως ρατσιστή. Ο Magic Johnson, o Michael Jordan, αλλά και άλλοι stars επιτέθηκαν στον ιδιοκτήτη, οι παίκτες των Κλίπερς αρνήθηκαν να προπονηθούν, ο προπονητής της ομάδας ξεκαθάρισε να φύγει όσο Sterling διοικεί την ομάδα, ενώ στο τέλος η ομοσπονδία αποφάσισε να αποβάλει τον ιδιοκτήτη των Κλίπερς από το NBA, ενώ του επέβαλε και πρόστιμο 2,5 εκ. δολαρίων.

Μπροστά σε αυτό το… τσουνάμι αντιδράσεων, ο Sterling αποφάσισε να σώσει κάπως τα προσχήματα και το βράδυ της Δευτέρας παραχώρησε συνέντευξη στο CNN. Και αφού ζήτησε συγγνώμη και παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος του, μετά την έκανε την… πατάτα.

Πάνω στη φούρια του ο Sterling επιτέθηκε στον Magic Johnson και είπε «τι έχει κάνει αυτός; Μόνο AIDS έχει»! Ο δημοσιογράφος Anderson Cooper προσπάθησε να σώσει κάπως τα πράγματα, αλλά ο ιδιοκτήτης των Κλίπερς είχε πάρει φόρα. «Αυτός που πήγαινε με όποια γυναίκα έβλεπε και κόλλησε HIV πρέπει να έχουν ως πρότυπο τα παιδιά μας. Θα έπρεπε να ντρέπεται για τον εαυτό του ο Johnson. Κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται στο περιθώριο και όχι στο προσκήνιο. Τι έχει κάνει αυτός για τους μαύρους» τόνισε ο Sterling.

Φυσικά αυτή η δήλωση δεν πέρασε στα ψιλά (σε σχέση με τη συγγνώμη του), καθώς τόσο τα ΜΜΕ όσο και ο κόσμος του γύρισαν για δεύτερη φορά την πλάτη. Μάλιστα ο κομισάριος του NBA Adam Silver σε ανακοίνωση που έβγαλε αμέσως μετά τη συνέντευξη του Sterling ξεκαθάρισε ότι «αν και ο Johnson δεν το έχει ανάγκη, νιώθω υποχρεωμένος να του ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη από την οικογένεια του NBA, που κάποιος του επιτίθεται σε προσωπικό επίπεδο και με τόσο μοχθηρό τρόπο. Η ομοσπονδία συνεχίζει τη διαδικασία για να αποβάλει μια για πάντα τον κ. Sterling από την οικογένεια του NBA».

Από την πλευρά του ο θρύλος των Λος Άντζελες Λέικερς δεν απάντησε στην επίθεση του Sterling, αλλά όπως έγινε γνωστό μέσα στις επόμενες ημέρες θα δώσει την απάντησή του με μια μεγάλη συνέντευξη.