Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε τον Θεόδωρο Πάγκαλο σε ένα ακόμη solo κρεσέντο. Τελευταίο «χτύπημα», αυτό, του «κι εμείς παρακολουθούσαμε την αμερικανική πρεσβεία». Όχι, δεν μπήκε σε λεπτομέρειες για το ποιος ήταν στο παρκαρισμένο αυτοκίνητο, πόσα donuts έτρωγαν σε μια μέση βάρδια ή κάτι άλλο. Έμεινε στο γεγονός.

Κι επειδή ο Θεόδωρος Πάγκαλος μας έχει προσφέρει απλόχερα το γέλιο με τις ατάκες του, σκέφτηκα να κάνω ένα crash test. Πόσο καλά τον ξέρεις;

(Ακολουθούν 20 ατάκες .Οι 10 είναι του Θεόδωρου Πάγκαλου, οι άλλες 10 είναι αποκυήματα της φαντασίας μου. Για κάθε απάντηση που θεωρείς πως είναι του πρώην υπουργού, προσθέτεις 2 βαθμούς. Στις ατάκες που θεωρείς πως είναι φανταστικές, βάζεις «μηδέν»).

1. «Δεν γαμιέσαι πρωί πρωί;»

2. «Όταν βάζεις στο Δημόσιο κοπρίτες, επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά τους και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, αφού ξέρει πως δεν πρόκειται να απολυθεί».

3. «Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να παίρνουν άδεια τις μισές ημέρες από αυτές που δικαιούνται οι ιδιωτικοί υπάλληλοι»

4. «Η Ελλάδα είναι μια χώρα πλούσια σε πολυακόρεστα»

5. «Μαζί τα φάγαμε»

6. «Αυτήν τη στιγμή είμαι σε αδυναμία να καταβάλω φόρους που οφείλω. Πουλώ ακίνητα, αλλά κανείς δεν αγοράζει».

7. «Κάνω συχνά γυμναστική, αλλά δεν μπορώ να πω πως με έχει βοηθήσει και ιδιαίτερα»

8. «Τα ακίνητα τα κληρονόμησα από τη θεία Ορτανσία»

9. «Σ’ έχει γαμήσει χόντρος;»

10. «Και μια και γνωριστήκαμε, θα ‘ρθεις για κάνα μπανάκι χειμωνιάτικο στη Βουλιαγμένη; Σε θυμάμαι με μπικίνι κ ψηλό τακούνι και χάνω τον ύπνο μου».

11. «Αν τρως τη μπριζόλα καλοψημένη, προφανώς και είσαι κομμουνιστής»

12. «Ένα μπουκάλι καλό κρασί, φαγκρί και μια όμορφη παρουσία είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί, μετά από ένα πολύωρο υπουργικό συμβούλιο»

13. «Φοίβη να σου στείλω το τηλέφωνο του οφθαλμίατρου μου. Πάσχεις από αχρωματοψία. Το μπουρνούζι είναι κατακόκκινο. Ξέβαψε λίγο στα πλυσίματα».

14. «Τώρα στο Βήμα FM, Mamacita Buena»

15. «Τώρα στο Βήμα FM, Σταύρος Ξαρχάκος»

16. «Ο Τσίπρας θα έπρεπε να πάρει στην Αργεντινή και τους αδερφούς Κατσάμπα»

17. «Δεν ξέρω γιατί θυμήθηκα κάτι παλιά βλαχοlatin. “Στο Τσουμποτσάμπο χορεύουνε μάμπο”, “Θα ρθω να σε κλέψω Μαριγούλα Μαριγώ να πάμε στο Μεξικό».

18. «Στο 10ο κεφάλαιο του βιβλίου μου “Τα φάγαμε όλοι μαζί”, το οποίο προσέθεσα στην έντυπη έκδοση καταγράφω όλες τις πηγές που ο μέσος Έλληνας θεωρεί ότι μας οφείλονται χρήματα. Ελοχίμ, θησαυρός Μέγα Αλεξάνδρου, Αλή Πασά, Πετρέλαια, Γερμανικές αποζημιώσεις κοκ».

19. «Χιώτης μάμπο»

20. «Μας χρωστάει όλη η υφήλιος… Όσο για αυτό, δεν γεννάται θέμα»

 

ΛΥΣΗ: Οι πραγματικές ατάκες του Θεόδωρου Πάγκαλοι είναι οι εξής: 1, 2, 5, 6, 9, 10, 13, 14, 17, 18

 

Βαθμολογία

* Κάτω από 5: Ποιος είναι ο Θεόδωρος Πάγκαλος;

* Aπό 5 έως 9: «Καλέ, σαν να πήρε κιλάκια ο Θεόδωρος». (Ζεις σε παράλληλο σύμπαν)

* Από 10 έως 13: Τον γουστάρεις και ας μην συμφωνείς. Βλέπεις κρυφά και Ρώμα.

* Από 13 έως 15: Περιμένεις πως και πως μια ατάκα του, για να τον τρολάρεις.

* Από 16 και πάνω: Είσαι ο Θεόδωρος Πάγκαλος ή δουλεύεις στο γραφείο του!