Triptides – Set you Free

(από το άλμπουμ “Predictions’’, 2/12/14)

Η λατρεία  για τους Temples είναι πια κάτι παραπάνω από εμφανής και από τότε ευελπιστώ να υπάρξουν και άλλες τέτοιες μπάντες που μπορούν να αναβιώσουν τον ίδιο 60s ήχο, χωρίς όμως να περιορίζονται μόνο εκεί. Οι The Merylees είναι μια τέτοια μπάντα που θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον. Άλλη μία είναι οι Αμερικάνοι Triptides, ενεργοί από το 2012 και με δύο άλμπουμ – το ένα καλύτερο από το άλλο. Νέο-ψυχεδέλεια και 60s αναφορές που σε κάνουν να θες να τρέξεις να αγοράσεις ότι έχουν κυκλοφορήσει και να μην το βγάλεις από το πικάπ σου όλο το καλοκαίρι. Αυτό τον καιρό κυκλοφορούν και ένα ακόμη ep το ίδιο καλό με ότι προηγούμενο.   

 

Barbarian – Red Tide

(από το EP “City Of Women”, 30/7/13)

Πρώτο ep για την μπάντα από το Σαν Ντιέγκο που κινείται στα γνωστά και πολύ αγαπημένα psych-rock μονοπάτια με ένα τόνο από 60s garage και αλά Beach Boys αναφορές. Το μόνο ατυχές στην μπάντα είναι το όνομα τους που δεν σε προϊδεάζει στο ελάχιστο να κάνεις τον κόπο να τους ακούσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=D1aDOVY3YPE

 

The Antlers – Hotel  

(από το άλμπουμ “Familiars”, 17/6/14)

Τέταρτο άλμπουμ  για το τρίο από το Μπρούκλιν που φαίνεται λες και έχουν περάσει αιώνες πριν την τελευταία τους κυκλοφορία (μόλις 2 χρόνια) και ίσως να φταίει το πόσο μας αρέσει αυτή η μπάντα. Και το καλό είναι ότι δεν έχουν αλλάξει τον ήχο τους αλλά και την ποιότητα των στίχων τους.

https://www.youtube.com/watch?v=Reah2sTplKI

 

Yuck – Set In Motion (feat. Sebastian Fors)

(από το EP “Southern Skies”, 29/4/14)

Στην ερώτηση αν είναι αυτό ένα από τα καλύτερα τραγούδια που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ οι Yuck, η απάντηση έρχεται χωρίς κανένα ενδοιασμό μετά από 3’23’’ λεπτά. Όπως πάντα, 90s αναφορές και shoegaze μνήμες, που στο συγκεκριμένο κομμάτι προστίθεται και μια τόσο μελαγχολική  χροιά (θα σου θυμίσει και λίγο το ‘’Black Wave’’ των Raveonettes) που το κάνει απλά υπέροχο.

 

Civic Road Crew – A Song for Caleb

(από το EP “ Pop Your Tires”, 24/2/14)

Ντουέτο από την Μασαχουσέτη που φαίνεται να έχουν ακούσει τόσο προσεκτικά τους Girls που νιώθω με το άκουσμα του “Song for Caleb” ότι σίγουρα κάπου θα έχει βάλει το χεράκι του. Για τους λάτρεις του MacDemarco οι CRC θα γίνει μία ακόμη αγαπημένη τους μπάντα.