Το είχαμε καταλάβει από την αρχή. Σχεδόν από τα δύο πρώτα επεισόδιο, τότε το 2011, ότι αυτή η σειρά δεν θα έμοιαζε με τις άλλες. Βλέπεις με το καλημέρα μας έδειξε ότι θα είχε ανατροπές, που δεν θα υπολόγιζαν πρωταγωνιστές και αστέρια, sexy γυναίκες, αλλά και πολύ αίμα.

Βέβαια ο George R.R. Martin δεν έχει πρόβλημα να αλλάζει καστ συχνά πυκνά. Άλλωστε τώρα το «Game of Thrones» είναι η πιο επιτυχημένη σειρά της μικρής οθόνης και οι ηθοποιοί κάνουν ουρές ώστε να παίξουν στο έπος έστω και σε ένα επεισόδιο. Και μετά ας φύγουν με το κεφάλι ψηλά – ή έστω χωρίς κεφάλι, καθώς ο δημιουργός του «GoT» έχει δείξει την αδυναμία του στις σφαγές.

Και αυτό ισχύει από το 2011 έως σήμερα. Ακόμα και ως το 5ο επεισόδιο του 4ου κύκλου που προβλήθηκε την περασμένη Κυριακή. Ναι, αυτή τη φορά δεν είχαμε κάποια τρελή ανατροπή, ούτε ένα ερωτικό όργιο που να μας αφήσει με το στόμα ανοικτό. Ωστόσο μέσα σε 55 λεπτά οι δημιουργοί της σειράς, κατάφεραν να μας δώσουν φρίκη. Και να σοκάρουν για μια ακόμη φορά.

Ο Hondor με μια κίνηση σπάει το κεφάλι του Locke. Και μπορεί να μην υπήρχε πολύ αίμα, όμως ήταν τόσο γρήγορο και δυνατό που σε έκανε να πεταχτείς από τη θέση σου.

https://www.youtube.com/watch?v=AVc5vBef96Y

 

Και μετά από λίγα δευτερόλεπτα ήρθε η στιγμή για το… αίμα, καθώς ο Jon Snow περνάει το σπαθί του μέσα από το κεφάλι του Karl Tanner.

https://www.youtube.com/watch?v=LPgSAXCM-eM

 

Και όχι, αυτές δεν είναι οι μοναδικές σκηνές που μας έχουν σοκάρει στο «GoT». Η λίστα με τις άγριες δολοφονίες είναι μεγάλη και αναμένεται να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, όσο προχωράμε.

Δες μερικές σκηνές που σόκαραν.

 

Η επίθεση των White Walkers

Πρώτο επεισόδιο. Πρώτη σεζόν. Ναι τότε, που ήμασταν άσχετοι από το «Game of Thrones» και στα πρώτα λεπτά βλέπουμε κάτι άνδρες με τα μαύρα να τρέχουν να ξεφύγουν από κάτι «ανθρώπους» με μπλε μάτια που ήθελαν να τους φάνε. Ανατριχίλα.

Δείτε το video εδώ

 

Η εκδίκηση του Summer!

Τα παιδιά των Stark έχουν τους λύκους τους. Όχι για παρέα, αλλά για προστασία. Και αυτό φάνηκε όταν οι Lannister θέλησαν να δολοφονήσουν τον Bran. Αλλά είχαν υπολογίσει χωρίς τον Summer.

https://www.youtube.com/watch?v=utHcf2zm-es

 

Το πρώτο χτύπημα του… βασιλιά

Από το ξεκίνημα φάνηκε ότι το μέλλον των Stark δεν θα ήταν καλό. Λογικό όταν βλέπεις από την πρώτη σεζόν τον Joffrey να παίρνει το κεφάλι του Ned, ενώ το θέαμα παρακολουθούν οι κόρες του βασιλιά του Βορρά.

Δείτε το video εδώ

 

Η παράνοια του Joffrey

Από σπόντα βρέθηκε στον θρόνο. Ωστόσο ο Joffrey μέσα σε αυτό το διάστημα δεν δίστασε να δείξει την τρέλα του, ουκ ολίγες φορές. Όταν αποφάσισε να κάνει μια κοπέλα σε στόχο για το τόξο του μέσα στο δωμάτιό του.

Δείτε το video εδώ

 

Το χρυσό στέμμα

Ο Viserys Targaryen ήθελε να καθίσει στον θρόνο. Και για να το πετύχει αυτό έκανε τα πάντα, μέχρι και την αδερφή του Daenerys πούλησε στον Khal Drogo, έναν δυνατό πολεμιστή, αλλά λίγο άξεστο. Όμως όπως αποδείχθηκε τίμιος, καθώς δεν δίστασε να λούσει τον Viserys με λιωμένο χρυσό και να τον σκοτώσει.

https://www.youtube.com/watch?v=-aLNQ54hKrQ

 

Ο ματωμένος γάμος

Ίσως η πιο σοκαριστική στιγμή στο «Game of Thrones» ακόμα και σήμερα. Εκεί που περίμενες τους Stark να πάρουν το αίμα τους πίσω, βλέπεις και τον Robb να χάνει τη ζωή του μετά από συνωμοσία. Και με το χειρότερο τρόπο, κατά την διάρκεια ενός γάμου. Και μαζί με τον Robb, έφυγε και η μητέρα του, Catelyn, αλλά και η γυναίκα του Talisa.