Ήταν το 1920. Ήταν η εποχή που ο 21χρονος Alphonse αποφασίζει με τη γυναίκα και τον 2 ετών γιο του να εγκαταλείψει τη Νέα Υόρκη και να μετακομίσει στο Σικάγο. Ήταν η εποχή που η τύχη του χαμογελάει και από ένα σκληρό αντράκι του δρόμου γίνεται από τους ισχυρούς άνδρες της μαφίας. Έως το 1927 ο Al Capone έχει καταφέρει να φτιάξει μια περιουσία που άγγιζε τα 100 εκ. δολάρια, να ελέγχει τα στοιχήματα, τα κλαμπ και τους οίκους ανοχής, ενώ φυσικά ήταν και ο βασιλιάς του αλκοόλ την περίοδο της ποτοαπαγόρευσης. 

Κανείς δεν του πήγαινε κόντρα – ούτε η αστυνομία, ούτε οι δικαστές, ούτε οι πολιτικοί. Άλλωστε ήταν όλοι δικοί του με το κατάλληλο «λάδωμα». Μέχρι και τον δήμαρχο του Σικάγου είχε εξαγοράσει! Είχε τα χρήματα και δεν δίσταζε να τα πετάει στα μούτρα των αρχών. 

Και όσοι τόλμησαν να του πάνε κόντρα είχαν άδοξο τέλος. Κανείς δεν ξεχνάει άλλωστε τη σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου, όταν στις 14 Φεβρουαρίου 1929 οι άνδρες του γάζωσαν με 150 σφαίρες 7 μέλη αντίπαλης συμμορίας. 

Ωστόσο η υπερβολική βία κάποια στιγμή έκανε πολλούς να αγανακτήσουν. Και αφού δεν μπορούσαν να τον συλλάβουν για τα εγκλήματά του, τελικά τον έπιασαν για φοροδιαφυγή! Ο Al Capone καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλάκισης και τον Μάιο του 1932 θα περάσει τις πύλες των φυλακών της Ατλάντα. 

Βέβαια, θα συνεχίσει να ελέγχει τη συμμορία του, ενώ εξαιτίας της δύναμης που είχε κατάφερε να αποκτήσει αρκετές ανέσεις στη φυλακή. Με λίγα λόγια το κελί του θύμιζε κάτι από ξενοδοχείο. Όμως αυτή ήταν και η αρχή του τέλους του. Τα προβλήματα υγείας σταδιακά θα τον αποδυναμώσουν. Και όταν θα αποφυλακιστεί το 1939 δεν θα θυμίζει σε τίποτα τον γκάνγκστερ που σκορπούσε τον τρόμο πριν από μερικά χρόνια.