Ήταν το 2012 όταν ο κόσμος του κινηματογράφου δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα. Η Lucasfilm, η εταιρία παραγωγής του George Lucas και το «σπίτι» του «Star Wars» αγοράστηκε από τη Walt Disney Company για 4 δισ. δολάρια. Και οι έμπειροι αμέσως είδαν το μέλλον αυτής της κίνησης – οι υπεύθυνοι της Disney θα έκαναν τα πάντα για να επαναφέρουν στη μεγάλη οθόνη τον Πόλεμο των Άστρων. 

Και δεν έπεσαν έξω, καθώς μετά από λίγο καιρό έγινε γνωστό ότι αποφάσιστηκε να κυκλοφορήσει η νέα τριλογία «Star Wars». Το Episode VII προγραμματίστηκε για το 2015 και αμέσως ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου, ώστε να τα καταφέρουν, με πρώτο τον J.J. Abrams – ο άνθρωπος που κατάφερε να καταστρέψει το έπος του Star Trek με το φιλμ «Into Darkness» ανέλαβε τη σκηνοθεσία, αλλά έχει βάλει το χεράκι του στο σενάριο και την παραγωγή. Ενώ και για το καστ δόθηκε σκληρή μάχη, καθώς ακούστηκαν πολλά ονόματα: από τους Michael Fassbender και Benedict Cumberbatch έως τον… Zac Efron. 

Διαβάστε ακόμα: Να κάτι που δεν το περιμέναμε – 5 λόγοι που μας ξενερώνει το «Star Wars» (του) 2014

Τελικά κανένας από τους παραπάνω δεν θα κρατήσει φωτόσπαθο, καθώς πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε το καστ. Ο Abrams έφερε τους «παλιούς» Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels και Peter Mayhew , τους γνώρισε με τους «νέους» John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Andy Serkis και Domhnall Gleeson, έβγαλαν την αναμνηστική φωτογραφία και πλέον είναι αποφασισμένοι να δουν το Star Wars τους στις μεγάλες οθόνες τον Δεκέμβριο του 2015. 

Ο Hamill, γνωστός και ως Luke Skywalker, δήλωσε ενθουσιασμένος από αυτή την προσπάθεια. Ο κόσμος από την πλευρά του όμως είναι αρκετά επιφυλακτικός. Από τη μία έχεις τον Abrams, που το τελευταίο διάστημα ότι πιάνει το καταστρέφει. Ενώ, ότι κι αν συμβεί, οι θαυμαστές του «Star Wars» δεν θα ξεπεράσουν ποτέ την αρχική τριλογία. Όσο για τον Lucas; Θα είναι σύμβουλος της ταινίας. Αυτό. Δύσκολοι καιροί τελικά για πολέμους στο διάστημα.