Ποπ κορν, αναψυκτικό (για κάποιους ποτό σε φλασκί) και φύγαμε. Ποιες ταινίες αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα (01-07/05).

 

The Amazing Spider-Man 2

Σκηνοθεσία: Marc Webb

Πρωταγωνιστούν: Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx, Dane DeHaan, Paul Giamatti

Πλοκή: Ο Peter Parker είναι πιο πολυάσχολος από ποτέ. Μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στην καταπάτηση του εγκλήματος και την αγαπημένη του Gwen, ενώ δεν βλέπει την ώρα να αποφοιτήσει από το σχολείο. Φυσικά, δεν βγάζει ποτέ από το μυαλό του την υπόσχεση που έδωσε στον πατέρα της Gwen να μείνει μακριά της προκειμένου να την προστατέψει, κυρίως γιατί δεν την τήρησε. Τα πράγματα θα δυσκολέψουν, όταν εμφανιστεί ένας επικίνδυνος εχθρός με το όνομα Electro. Ο Peter είναι στα πρόθυρα νέων αποκαλύψεων για το παρελθόν του.

Το provocateur σχόλιο: Μάλλον από τις στιγμές που ο Spiderman θα ήθελε να είναι ο… Superman!

 

Under the Skin

Σκηνοθεσία: Jonathan Glazer

Πρωταγωνιστούν: Scarlett Johansson, Jeremy McWilliams, Lynsey Taylor MacKay

Πλοκή: Η Laura είναι ένα εξωγήινο πλάσμα, το οποίο κατεβαίνει στη Γη με τη μορφή μιας γοητευτικής και αισθησιακής γυναίκας. Με φόντο τους απομονωμένους αυτοκινητόδρομους της Σκωτίας, μoναδικός της στόχος είναι να “ψαρεύει” ανυποψίαστους άνδρες που κάνουν auto-stop και να τους μεταφέρει στον πλανήτη της, όπου το ανθρώπινο κρέας θεωρείται λιχουδιά! Σύντομα όμως, αρχίζει να δένεται συναισθηματικά με τους γήινους, κάτι το οποίο θα τη φέρει σε σύγκρουση με το είδος της. Λίγο road movie, λίγο επιστημονικής φαντασίας και λίγο… αληθινή, πρόκειται για μια ταινία που μας δείχνει πως θα βλέπαμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός εξωγήινου.

Το provocateur σχόλιο: Η αλήθεια είναι πως ας περνούσαμε ένα βράδυ στο κρεβάτι με την Scarlett και μετά ας μας έστελνε και στην κόλαση.

 

Και για να μην ξεχνιόμαστε…

 

Snowpiercer

Σκηνοθεσία: Bong Joon-ho

Πρωταγωνιστούν: Chris Evans, Kang-ho Song, Go Ah-sung, Jamie Bell, Alison Pill, Tilda Swinton, Ed Harris

Πλοκή: Σωτήριον έτος 2031 μ.Χ. Μετά από ένα αποτυχημένο πείραμα, για να ανακοπεί το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη, μια νέα εποχή παγετώνων έχει εξοντώσει σχεδόν κάθε ζωντανό οργανισμό πάνω στη Γη. Οι μόνοι επιζήσαντες είναι οι ταξιδιώτες του Snowpiercer, ενός τρένου με κινητήρα αέναης κίνησης. Οι επιβαίνοντες της ‘’οικονομικής θέσης’’, μη μπορώντας να ανεχθούν πλέον τις κακές συνθήκες διαβίωσης, επαναστατούν και επιχειρούν να πάρουν τον έλεγχο του κινητήρα που η ελίτ της «πρώτης θέσης» θεωρεί «ιερό».

Το provocateur σχόλιο: Πάνω που το Hollywood μας είχε κάνει να πιστέψουμε ότι η Γη θα πλημμυρίσει κάποια μέρα, έρχεται αυτό το φιλμ και αλλάζει τα δεδομένα. Το συμπέρασμα; Δύσκολα μέλλον μας περιμένει ότι και να γίνει.

 

Θεώρημα μηδέν

Σκηνοθεσία: Terry Gilliam

Πρωταγωνιστούν: Christoph Waltz, Melanie Thierry, David Thewlis, Lucas Hedges

Πλοκή: Σε ένα οργουελικό μέλλον στο Λονδίνο, ο Λεθ καλείται από την Διεύθυνση να λύσει το «Θεώρημα Μηδέν», μια μαθηματική εξίσωση που θα καθορίσει εάν η ζωή έχει πραγματικό νόημα. Η μανιώδης εργασία του Λεθ διακόπτεται συχνά από ανεπιθύμητες επισκέψεις από ανθρώπους που δεν εμπιστεύεται πλήρως, όπως την σαγηνευτική Μπέινσλι, τον απρόβλεπτο επιστάτη του Τζόμπι, το παιδί-θαύμα γιο της Διεύθυνσης, και την ψηφιακή-ψυχαναλυτή του Dr. Shrink Rom. Μόνο όταν ο Λεθ βιώνει τη δύναμη της αγάπης και την επιθυμία αρχίζει να καταλαβαίνει τον λόγο της ύπαρξής του.

Το provocateur σχόλιο: Τελικά όσες ταινίες και για το μέλλον να δούμε, ένα πράγματα καταλαβαίνουμε: από μόδα πάμε χάλια.