Το «μεγάλο στοίχημα» που έχουν βάλει στο MEGA, έπειτα από τη χαμένη πρωτιά του κεντρικού του δελτίου, είναι να διατηρήσει την πρωτιά τις δύο Κυριακές των εκλογών. Ο τηλεοπτικός χάρτης έχει αλλάξει άρδην από εκείνον των τελευταίων –διπλών- εκλογών του 2012, όπως έχει αλλάξει «χρώμα» και η κορυφή στις τηλεθεάσεις, με τον ΑΝΤ1 να έχει κατασκηνώσει εκεί από τον Δεκέμβρη.

Το MEGA θέλει να υπενθυμίσει πως είναι το κανάλι των «μεγάλων ραντεβού» και πως διαθέτει τον καλύτερο μηχανισμό, αλλά και τους πιο έγκυρους και έμπειρους σχολιαστές σε πολιτικό επίπεδο. Είναι η πρώτη φορά, έπειτα από 7 χρόνια κυριαρχίας, που ξεκινά από τη δεύτερη θέση. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό…

Σε σύγκριση με τις τελευταίες εκλογές, το «μεγάλο κανάλι» δεν θα έχει απέναντί του τη ΝΕΤ, που είχε καταφέρει να κερδίσει τις εκλογές του Ιουνίου του 2012. H Έλλη Στάη, όμως, θα βρίσκεται «απέναντι», στη συχνότητα του Alpha παρέα με τον Αντώνη Σρόιτερ, ενώ λογικά και ο Νίκος Χατζηνικολάου θα είναι με τη Μάρα Ζαχαρέα στο Star, ενώ η Μαρία Χούκλη θα βρίσκεται στις επάλξεις παρέα με τον Στρατή Λιαρέλλη, ενώ στο ΣΚΑΪ θα ηγείται η Σία Κοσιώνη.

Η νίκη προσδίδει πρεστίζ, η ήττα όμως, ειδικά για το MEGA που έχει βάλει και το στοίχημα θα «κοστίσει», όσο σε κανένα άλλο δελτίο.

Δείτε τις τηλεθεάσεις των δημοτικών εκλογών του 2010 και των διπλών εκλογών του 2012.