Είναι από τους μουσικούς που έχουν γράψει ιστορία στον κόσμο της rock μουσικής. Μέλος των Who στις καλές εποχές τους, τότε στις δεκαετίες των ’60 και ’70, που ξέσπαγε στη σκηνή πάνω στα ντραμς του και ξεσήκωνε το κοινό με την τρέλα του. Μια τρέλα βέβαια που είχε και στη προσωπική του ζωή, καθώς το πάθος του για το αλκοόλ και τις ουσίες, τον οδήγησαν στον θάνατο (7/9/1978) σε ηλικία μόλις 32 ετών.

Ωστόσο εκτός από τη μουσική, ο Keith Moon έμεινε στην ιστορία και για την τάση που είχε να διαλύει τα δωμάτια των ξενοδοχείων όπου έμενε με το συγκρότημα κατά την διάρκεια των περιοδειών τους. Ουκ ολίγες φορές οι διευθυντές των πανάκριβων ξενοδοχείων έβρισκαν το δωμάτιο του εκκεντρικού ντράμερ κατεστραμμένο, με τα έπιπλα διαλυμένα και τις τουαλέτες ανατιναγμένες!

Ωστόσο την πιο τρελή διάλυση ξενοδοχείου την έκανε στις 30 Απριλίου 1976 στη Νέα Υόρκη. Ο Moon έδωσε 100 δολάρια σε εννέα οδηγούς ταξί, προκειμένου να… αποκλείσουν τον δρόμο κάτω από το δωμάτιό του και μετά άρχιζε να πετάει ένα-ένα τα έπιπλα του ξενοδοχείου από το παράθυρο.

Έως τον θάνατό του ο Keith Moon είχε καταφέρει να του απαγορεύσουν την είσοδο τα Holiday Inn, Sheraton και Hilton σε όλα τα ξενοδοχεία που είχαν στον κόσμο. Κατόρθωμα πραγματικό.