Το ημερολόγιο έγραφε 30 Απριλίου 1945. Τα Σοβιετικά στρατεύματα είχαν εισβάλει ήδη στο Βερολίνο. Το Γ’ Ράιχ είχε πέσει, ο πόλεμος είχε χαθεί για τους ναζί και όλα έδειχναν ότι πλησίαζε το τέλος του Adolf Hitler. Ο παρανοϊκός ηγέτης της Γερμανίας, ο οποίος είχε σκορπίσει τον τρόμο και τον θάνατο στην Ευρώπη τα προηγούμενα χρόνια αποφασίζει να μην πέσει στα χέρια των εχθρών του. Έχοντας δίπλα του την Eva Braun, στο καταφύγιό του, βάζει τέλος στη ζωή του με μια σφαίρα στο κεφάλι του. Έτσι έπεσαν οι τίτλοι τέλους του χειρότερου δικτάτορα που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης και που κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 30 εκατομμύρια ανθρώπους.

Όμως από νωρίς άρχισαν να ακούγονται αρκετές θεωρίες συνωμοσίας – θεωρίες που υποστήριζαν ότι ο Hitler έζησε. Σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο και η απόφαση των Σοβιετικών να καταστρέψουν το πτώμα του, ώστε ο τάφος του να μην γίνει μνημείο για τους θαυμαστές του. Και όσο πέρναγαν τα χρόνια όλο και περισσότερες θεωρίες ήθελαν τον ηγέτη των ναζί να έχει διαφύγει στη Λατινική Αμερική και να έχει ζήσει μια ήρεμη ζωή.

Τελευταίο βιβλίο που υποστηρίζει αυτή την θεωρία είναι το «Hitler in Brazil – His Life and His Death» της Simoni Renee Guerreiro Dias. Σύμφωνα με αυτό ο Hitler κατάφερε να διαφύγει πρώτα στην Αργεντινή και στη συνέχεια στη Βραζιλία. Εκεί παντρεύτηκε μια έγχρωμη βραζιλιάνα (περισσότερο για να αποδείξει ότι δεν είναι ναζιστής και δεν απεχθάνεται τους μαύρους σύμφωνα με τη συγγραφέα), επιδόθηκε σε ένα κυνήγι θησαυρού καθώς είχε στην κατοχή του έναν χάρτη που τους είχαν δώσει «φίλοι» του από το Βατικανό και τελικά πέθανε το 1985 σε ηλικία 95 ετών.

Η Λατινική Αμερική έχει την τιμητική της πάντως στις θεωρίες συνωμοσίας για τον Hitler. Στις αρχές του 2014, ο γνωστός συνωμοσιολόγος Jerome Corsi κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Hunting Hitler». Σύμφωνα με αυτό ο Γερμανός δικτάτορας κατάφερε να διαφύγει με ένα υποβρύχιο στην Αργεντινή, μαζί με τη Braun, βοηθήθηκε από Γερμανούς που έμεναν ήδη στη εκεί και έζησε σε ένα σπίτι μέσα στο τροπικό δάσος.

 

Το 2011 και στο βιβλίο «Grey wolf: The Escape of Adolf» η Αργεντινή ήταν και πάλι η χώρα που έκρυψε τον Hitler. Οι συγγραφείς Simon Dunstan και Gerrard Williams, υποστήριξαν ότι ο ηγέτης των ναζί έκανε συμφωνία με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και τους «χάρισε» την τεχνολογία που είχαν ανακαλύψει οι επιστήμονές του, προκειμένου να τον φυγαδεύσουν. Έχοντας μαζί του και άλλους στενούς συνεργάτες του από το ναζιστικό κόμμα, διέφυγε στη Χώρα του Τάνγκο. Εκεί ο Hitler απέκτησε δύο κόρες με την Braun και πέθανε το 1962.

Παράλληλα έχουν κυκλοφορήσει και διάφορα ντοκιμαντέρ, όπως το «Hitler ibn Argentina» και το «Grey Wolf», που δείχνουν την πορεία της διαφυγής του Hitler από τη Γερμανία, έχουν συνεντεύξεις με ντόπιους, ενώ δείχνουν και τις τοποθεσίες που υποτίθεται ότι έμεινε ο Hitler στην Αργεντινή.

Βέβαια οι περισσότεροι ιστορικοί υποστηρίζουν πως όλες αυτές οι θεωρίες είναι «σκουπίδια», αν και αρκετοί είναι εκείνοι που συμφωνούν πως τα θραύσματα του κρανίου του Hitler που έχουν στην κατοχή τους οι Ρώσοι από το 1945 δεν ανήκουν τελικά στον Γερμανό δικτάτορα. Και αυτό είναι αρκετό για τους συνωμοσιολόγους, ώστε να συνεχίσουν να γράφουν για τη ζωή του Hitler μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.