Ήταν τη περασμένη Κυριακή όταν ο αθλητισμός δέχθηκε ένα διπλό ρατσιστικό χτύπημα. Στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού το NBA έδειξε το έχει και τόσο μαγικό πρόσωπό του, όταν ο ιδιοκτήτης των ΛΑ Κλίπερς Donald Sterling ζήτησε από τη σύντροφό του να μην ανεβάζει στα social media φωτογραφίες της με… μαύρους και να μην τους πηγαίνει στο γήπεδό του! Και λίγες ώρες αργότερα, κατά την διάρκεια της αναμέτρησης της Βιγιαρεάλ με τη Μπαρτσελόνα, ένας ανεγκέφαλος πέταξε μια μπανάνα στον Dani Alves – με τον βραζιλιάνο άσο των Καταλανών να τη σηκώνει και να την τρώει, κερδίζοντας τον θαυμασμό όλων για την συμπεριφορά του.

Και φυσικά οι αντιδράσεις ήταν άμεσες για αυτά τα κρούσματα ρατσισμού. Στις ΗΠΑ η ΛΑ Κλίπερς βλέπουν κατάματα την διάλυσή τους, καθώς οι παίκτες απειλούν με αποχώρηση, ενώ οι σπόνσορες ήδη απέσυραν τις διαφημίσεις και τα λεφτά τους από την ομάδα. Και στην Ευρώπη, τόσο οι stars του ποδοσφαίρου, όσο και οι απλοί πολίτες, είπαν «όχι» στον ρατσισμό μέσα από την εντυπωσιακή καμπάνια #weareallmonkeys (είμαστε όλοι μαϊμούδες).

Διαβάστε ακόμα: Ευρώπη και ΗΠΑ συγκλονίζονται από ρατσιστικά κρούσματα

Δεκάδες ήταν οι διάσημοι ποδοσφαιριστές που πόζαραν στα social media τρώγοντας μια μπανάνα και υποκλίθηκαν στον Alves, ανάμεσά τους οι Luis Suarez, Robert Lewandowski, Mario Balotelli, Neymar, Sergio Aguero, Oscar, Roberto Carlos και πολλοί ακόμα.