Ο πρώτος μεγάλος στόχος επετεύχθη για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» εξασφάλισαν την έξοδο στην Ευρώπη, επέστρεψαν στα… χωράφια που έχουν αλωνίσει για πολλά χρόνια στο παρελθόν και τώρα βάζουν πλώρη για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα από την έναρξη της εφετινής σεζόν. Ο γυρισμός στα «αστέρια» της κορυφαίας και πιο πλούσιας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης. Αρχής γενομένης από την Τετάρτη 30 του μήνα κόντρα στον Ατρόμητο, στο πλαίσιο των πλέι οφ, οι «πράσινοι» θα δώσουν τα πάντα. Ό,τι τους έχει απομείνει από πλευράς δυνάμεων (αγωνιστικών και ψυχολογικών), ώστε να βάλουν τις βάσεις για έξοδο από το… μνημόνιο που αναγκαστικά έβαλαν την ομάδα οι προηγούμενες διοικήσεις.

Εάν το «τριφύλλι» πιάσει αυτό τον στόχο, τότε θα αποτελεί μεγαλύτερη επιτυχία και από την κατάκτηση του Κυπέλλου. Κατάκτηση που θα γεμίσει τις τσέπες ολόκληρου του ποδοσφαιρικού τμήματος, όπως συμφωνήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Κορωπί μεταξύ Νταμπίζα και ποδοσφαιριστών. Πριμ που αρχικά προοριζόταν για τους 18 της αποστολής. Οι Κυπελλούχοι, όμως, απέδειξαν ότι είναι μια οικογένεια. 

Έτσι, στη μοιρασιά των 200.000 ευρώ συμπεριλήφθηκαν άπαντες. Όσοι μπήκαν στο… πούλμαν με προορισμό το ΟΑΚΑ, από το ιατρικό τιμ έως και τους φροντιστές της ομάδας.

Με αυτές τις ενδοοικογενειακές σχέσεις, που ούτε καν το χρήμα έδειξε «ικανό» να αφήσει έστω μια ελαφριά σκιά, πώς να μην έχει ο Παναθηναϊκός ακόμα περισσότερες ελπίδες για το εισιτήριο του… Τσου-Λου;