Σχεδόν δύο δεκαετίες από την εποχή της δημιουργίας του, το 1995, το Art Car επιστρέφει στις ρίζες του στο LA, την πόλη που διαμένει ο Hockney πάνω από 40 χρόνια. Ο Hockney περιέγραψε τον τρόπο προσέγγισης του project ως εξής: «Είναι καλό να παρουσιάζεις το αυτοκίνητο με τρόπο που να μπορείς να βλέπεις το εσωτερικό του». Και έκανε πράξη την ιδέα του με το πολύ δικό του, προσωπικό pop art στυλ, που έγινε δημοφιλές όπως το αντίστοιχο του Andy Warhol.
 
Το BMW Group είναι Επίσημος Εταίρος του Paris Photo LA και τη βραδιά πριν τα εγκαίνια της έκθεσης λανσάρισε στις ΗΠΑ το λεύκωμα BMW Art Car. Η πρώτη έκδοση αφορά τη Συλλογή BMW Art Car Collection. Πρόκειται για έναν εικονογραφημένο κατάλογο με την ιστορία των θρυλικών BMW Art Cars και εκδίδεται από τον οίκο Hatje Cantz.
 
Από το 1975, διακεκριμένοι δημιουργοί από όλο τον κόσμο σχεδιάζουν αυτοκίνητα BMW της εποχής τους εκφράζοντας διαφορετικές καλλιτεχνικές τάσεις. Τα δεκαεπτά εκθέματα της σημερινής Συλλογής Art Car περιλαμβάνουν έργα καταξιωμένων καλλιτεχνών όπως οι Frank Stella, Roy Lichtenstein, Robert Rauschenberg, Jenny Holzer, Olafur Eliasson και ο Jeff Koons, που ανέλαβε και την εικονογράφηση του εξωφύλλου του λευκώματος. Τα Art Cars αποτυπώνουν την πολιτιστική και ιστορική εξέλιξη της τέχνης, του ντιζάιν και της τεχνολογίας και έχουν εκτεθεί σε διάσημα μουσεία ανά τον κόσμο, όπως το Guggenheim και το Λούβρο. Στις 200 σελίδες με τις 148 φωτογραφίες πορτρέτα και συνεντεύξεις παρουσιάζονται τα μοτίβα και οι τεχνικές των καλλιτεχνών καθώς και η ιστορική εξέλιξη της συλλογής με περιγραφικό τρόπο.
 
 
Στον 11ο χρόνο της συνεργασίας με την  Paris Photo, η BMW παρέχει και φέτος υπηρεσίες μεταφοράς σημαντικών προσώπων (VIP shuttle). Εκτός από το Art Car του David Hockney, η BMW θα παρουσιάσει το i8, που εγκαινιάζει μία νέα εποχή βιώσιμων επιδόσεων. Με τη φουτουριστική σχεδίαση και την επαναστατική τεχνολογία του, το i8 είναι το πιο προηγμένο αισθητικά σπορ αυτοκίνητο σε όλο τον κόσμο με αμάξωμα από ανθρακονήματα και το πρώτο plug-in υβριδικό υψηλών επιδόσεων της BMW.
 
Πάνω από μία δεκαετία τώρα, η BMW συμμετέχει ενεργά στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις τέχνης όπως η Frieze σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο, η Art Basel σε Χονγκ Κονγκ, Μαϊάμι και Βασιλεία, και οι Berlin Gallery Weekend και TEFAF Maastricht.
 
 
 
Paris Photo LA 
Η Paris Photo Los Angeles, η δεύτερη Αμερικανική έκδοση της παγκοσμίως πιο διάσημης Έκθεσης Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας, θα πραγματοποιηθεί στα στούντιο της Paramount Pictures που συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για ένα  ταξίδι στην τέχνη της φωτογραφίας και των κινούμενων εικόνων όπως εμφανίζονται έργα των καλλιτεχνών τον 20ό και 21ο αιώνα.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το σύνδεσμο http://losangeles.parisphoto.com