Ήταν τα μέσα της δεκαετίας του ’50. Από το 1951 δοκίμαζε τη τύχη του σε διάφορες ταινίες, σε θεατρικά έργα, αλλά και στη τηλεόραση, και ονειρευόταν τη μέρα που θα κατακτούσε τον κόσμο της 7η Τέχνης. Ωστόσο δεν είχε καταφέρει να πετύχει πολλά, ούτε να εντυπωσιάσει. Τουλάχιστον όχι όλους, καθώς ο Elias Kazan κάτι το διαφορετικό είδε στο πρόσωπό του, κάτι το ιδιαίτερο και αποφάσισε να του δώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ατίθασου Cal στο φιλμ «Ανατολικά της Εδέμ». Και αυτό ήταν μόνο η αρχή, καθώς την ίδια περίοδο παίρνει δύο ακόμα πρωταγωνιστικούς ρόλους – στις ταινίες «Επαναστάτης χωρίς αιτία» και «Γίγαντας». Και όλα άλλαξαν για τον James Dean.

Το 1955 ήταν ο μεγαλύτερος star του Hollywood, ο άνδρας που όλες οι γυναίκες ονειρεύονταν, ο ηθοποιός που κάθε σκηνοθέτης ήθελε στη ταινία του, το κακό παιδί του κινηματογράφου. Κι αν όλοι πίστευαν ότι είχε λαμπρό μέλλον μπροστά του, ο ίδιος ο Dean τους διέψευσε – τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς χάνει τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό ατύχημα.

Και όμως, παρά τις μόλις 3 ταινίες όπου πρωταγωνιστούσε ο ταλαντούχος ηθοποιός πέρασε στην ιστορία, έγινε είδωλο, τόσο ο ίδιος όσο και το στυλ ζωής του. Αυτή η παράλογη… λογική «ζήσε γρήγορα, πέθανε νέος». Και τώρα, πάνω-κάτω 60 χρόνια από τότε που γύριζε τα τρία αριστουργήματά του, η Warner Pictures αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα μερικές σπάνιες φωτογραφίες. Όχι του ηθοποιού, αλλά του ανθρώπου James Dean.