Ποπ κορν, αναψυκτικό (για κάποιους ποτό σε φλασκί) και φύγαμε. Ποιες ταινίες αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα (24-29/04).

Snowpiercer

Σκηνοθεσία: Bong Joon-ho

Πρωταγωνιστούν: Chris Evans, Kang-ho Song, Go Ah-sung, Jamie Bell, Alison Pill, Tilda Swinton, Ed Harris

Πλοκή: Σωτήριον έτος 2031 μ.Χ. Μετά από ένα αποτυχημένο πείραμα, για να ανακοπεί το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη, μια νέα εποχή παγετώνων έχει εξοντώσει σχεδόν κάθε ζωντανό οργανισμό πάνω στη Γη. Οι μόνοι επιζήσαντες είναι οι ταξιδιώτες του Snowpiercer, ενός τρένου με κινητήρα αέναης κίνησης. Οι επιβαίνοντες της ‘’οικονομικής θέσης’’, μη μπορώντας να ανεχθούν πλέον τις κακές συνθήκες διαβίωσης, επαναστατούν και επιχειρούν να πάρουν τον έλεγχο του κινητήρα που η ελίτ της «πρώτης θέσης» θεωρεί «ιερό».

Το provocateur σχόλιο: Πάνω που το Hollywood μας είχε κάνει να πιστέψουμε ότι η Γη θα πλημμυρίσει κάποια μέρα, έρχεται αυτό το φιλμ και αλλάζει τα δεδομένα. Το συμπέρασμα; Δύσκολα μέλλον μας περιμένει ότι και να γίνει.

 

Θεώρημα μηδέν

Σκηνοθεσία: Terry Gilliam

Πρωταγωνιστούν: Christoph Waltz, Melanie Thierry, David Thewlis, Lucas Hedges

Πλοκή: Σε ένα οργουελικό μέλλον στο Λονδίνο, ο Λεθ καλείται από την Διεύθυνση να λύσει το «Θεώρημα Μηδέν», μια μαθηματική εξίσωση που θα καθορίσει εάν η ζωή έχει πραγματικό νόημα. Η μανιώδης εργασία του Λεθ διακόπτεται συχνά από ανεπιθύμητες επισκέψεις από ανθρώπους που δεν εμπιστεύεται πλήρως, όπως την σαγηνευτική Μπέινσλι, τον απρόβλεπτο επιστάτη του Τζόμπι, το παιδί-θαύμα γιο της Διεύθυνσης, και την ψηφιακή-ψυχαναλυτή του Dr. Shrink Rom. Μόνο όταν ο Λεθ βιώνει τη δύναμη της αγάπης και την επιθυμία αρχίζει να καταλαβαίνει τον λόγο της ύπαρξής του.

Το provocateur σχόλιο: Τελικά όσες ταινίες και για το μέλλον να δούμε, ένα πράγματα καταλαβαίνουμε: από μόδα πάμε χάλια.

 

Και για να μην ξεχνιόμαστε

Transcendence

Σκηνοθεσία: Wally Pfister

Πρωταγωνιστούν: Johnny Depp, Morgan Freeman, Rebecca Hall, Kate Mara, Cillian Murphy

Πλοκή: Ο Δρ. Γουίλ Κάστερ είναι ένας επιφανής ερευνητής στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης. Εργάζεται για τη δημιουργία μιας μηχανής ικανής να επεξεργάζεται το σύνολο της ανθρώπινης γνώσης. Τα εξαιρετικώς αμφιλεγόμενα πειράματά του τον έχουν κάνει διάσημο, αλλά και κύριο στόχο εξτρεμιστών κατά της τεχνολογίας, που θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να τον σταματήσουν.

Το provocateur σχόλιο:  Βρε, λες να δούμε τον Johnny Depp σε καμιά καλή ταινία πάλι; Πόσος καιρός έχει περάσει από τότε;

 

Oldboy

Σκηνοθεσία: Spike Lee

Πρωταγωνιστούν: Josh Brrolin, Elizabeth Olsen, Sharlto Copley

Πλοκή: Ένας διαφημιστής πέφτει θύμα απαγωγής και κρατείται φυλακισμένος στην απομόνωση για 20 χρόνια χωρίς κάποια αιτιολογία. Όταν επιτέλους αφήνεται ελεύθερος, αναζητά το τέρας που ενορχήστρωσε αυτή την απάνθρωπη τιμωρία για να πάρει το αίμα του πίσω. Πολύ σύντομα θα ανακαλύψει ότι είναι ακόμα μπλεγμένος στα δίχτυα μιας απίστευτης πλεκτάνης. Στην πορεία θα συνάψει μια μοιραία σχέση με μια κοινωνική λειτουργό, ενώ θα συναντήσει κάποιον που ισχυρίζεται ότι μπορεί να τον λυτρώσει.

Το provocateur σχόλιο: Πότε θα μάθει η Αμερική και το Hollywood ότι τα remake τους σε ασιατικές ταινίες είναι το λιγότερο αστείες; Πότε όμως;!

https://www.youtube.com/watch?v=ZrLcnrnEqyI