Ήταν τότε στις δεκαετίες του ’50 και του ’60 όταν αποτελούσε must κομμάτι σε κάθε ανδρική γκαρνταρόμπα. Και μέρος του αγαπημένου look κάθε αρσενικού που σεβόταν τον εαυτό του – και ήθελε να δείξει και λίγο τη… μαγκιά του. Άλλωστε το λευκό t-shirt είχε συνδεθεί αρκετά με τη μαγκιά: από το Marlon Brando έως τον James Dean, τα είδωλα της μεγάλης οθόνης το είχαν, όχι απλά τιμήσει, αλλά αποθεώσει.

Αλλά είπαμε παλιά αυτό. Τότε που τα πράγματα ήταν πιο εύκολα και σίγουρα πιο original. Γιατί στο πέρασμα των χρόνων το λευκό t-shirt θεωρήθηκε «δεύτερο» και απαγορευμένο ρούχο για τις εξόδους μας. Ναι, να το φοράς μέσα στο σπίτι όταν αράζεις στον καναπέ. Άντε όταν θα πας στην παραλία (για να μην γεμίσεις με αλάτια τη καλή σου μπλούζα) ή όταν πας για μπάσκετ με τους κολλητούς. Μέχρι εκεί. Και κάπως έτσι η style «κληρονομιά» των Dean, Brando, McQueen πέρασε στα αζήτητα.

Αλλά πλέον ήρθε η ώρα της επιστροφής. Οι ειδικοί επιμένουν ότι το λευκό μπλουζάκι θα φορεθεί φέτος την άνοιξη και το καλοκαίρι. Έτσι απλά, χωρίς στάμπες, φρου-φρου και αρώματα.

Κι αν το ψιλοφοβάσαι, τότε δεν έχεις παρά να δεις τις παρακάτω φωτογραφίες για να πάρεις κουράγιο. Στο λένε οι πιο cool τύποι της 7ης Τέχνης – παλιοί και νέοι.