Τι κι αν δεν έχεις διαβάσει ποτέ κάποιο βιβλίο του; Τι κι αν δεν έχεις δει ποτέ κάποιο έργο του στο θέατρο; Είναι από αυτούς τους συγγραφείς που ξέρεις το όνομά του. Για την ακρίβεια δεν πρέπει να υπάρχει άνθρωπος σε όλο τον πλανήτη που να μην γνωρίζει τον William Shakespeare.

Ποιητής, θεατρικός συγγραφέας, ηθοποιός, από τους σημαντικότερους δραματουργούς που έγραψαν ποτέ στην αγγλική γλώσσα και από τους ανθρώπους εκείνους που την επηρέασαν όσο κανένας άλλος. Στα 52 χρόνια που έζησε κατάφερε να γράψει 38 έργα, 154 σονέτες, αλλά και πολλά ποιήματα, ενώ ήταν ένας από τους αγαπημένους της αγγλικής βασιλικής οικογένειας.

Και όμως ο Shakespeare μέχρι σήμερα είναι ο πιο γνωστός… άγνωστος συγγραφέας της ιστορίας. Γιατί ναι μεν το έργο του είναι ξακουστό, όμως για τη ζωή του είναι γνωστά ελάχιστα πράγματα. Τόσα λίγα, που οι ιστορικοί τσακώνονται μεταξύ τους εδώ και δεκαετίες για το τι είναι σωστό και τι λάθος.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι τα έργα που έχουν αποδοθεί στον Shakespeare δεν τα έχει γράψει όλα αυτός (με διάφορους να λένε ότι κρυβόταν άλλος συγγραφέας πίσω από το όνομα του). Κάποιοι τον θεωρούν ομοφυλόφιλο, κάποιοι καθολικό, κάποιοι άλλοι όχι, ούτε η ημερομηνία γέννησής του δεν έχει εξακριβωθεί.

Πράγματα που ελάχιστα ενδιαφέρουν εμάς. Γιατί όλη η ουσία του Shakespeare κρύβεται στα έργα του. Αυτά μας άφησε και αυτά θα μείνουν στην ιστορία.