Δευτέρα 21/10 

Συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών στις 21 Οκτωβρίου, 2013.

 

Δεύτερο Φεστιβάλ Χρωμάτων στο Μεταξουργείο την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, 2013. 

 

Ο διαγωνισμός Concours d’Elegance διοργανώθηκε από την ΦΙΛΠΑ στην μαρίνα Φλοίσβου, στις 20 Οκτωβρίου 2013

 

 

Η ομάδα του Yoga στο Alsos στην Πνύκα

 

Συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στο Cine Κεραμεικός, στις 20 Οκτωβρίου, 2013

 

Τετάρτη 23/10

H Μονή Βλατάδων (Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO) γνωστή και ως Τσαούς Μοναστήρι, είναι μοναστήρι στην περιοχή της Άνω Πόλης της Θεσσαλονίκης, 80 περίπου μέτρα από τα τείχη του Επταπυργίου. Είναι το μοναδικό μοναστήρι της βυζαντινής περιόδου της πόλης που εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι σήμερα.

 

Μόνιμο σκηνικό της τελευταίας τετραετίας. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά των απολύσεων έξω από τη Βουλή των Ελλήνων στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2013.

 

Ειδική τιμητική διάκριση στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο από τις Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τελετή απονομής της Ειδικής Τιμητικής Διακρίσεως του εμβλήματος του ΑΠΘ “ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ” προς τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο. Θεσσαλονίκη, Ελλάδα στις 23 Οκτωβρίου 2013.

 

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά επιστρέφει στην ζωή και στην πόλη του, ανοίγοντας σήμερα παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά

 

Ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής της τροπολογίας για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων. Ο Πάνος Καμμένος επιδεικνύει για άλλη μια φορά το… αλέγκρο ταπεραμέντο του.

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου της Αθήνας εξω απο την Βουλή, ενάντια σε Κυβερνητικά μέτρα

 

Συνέντευξη τύπου του υπουργού των Εξωτερικών και Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου. Που θα πάει, θα το σπάσει το ρεκόρ του Φιντέλ Κάστρο σε ομιλία!

 

Πορεία διαμαρτυρίας των σχολικών φυλάκων Θεσσαλονίκης πρός την Βουλή με την συμμετοχή εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

 

Πέμπτη 24/10

Έκθεση με έργα νέων Ελλήνων καλλιτεχνών στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

 

Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Τουρκικό Προξενείο και στο Μουσείο Κεμάλ Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη, Ελλάδα στις 24 Οκτωβρίου 2013. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρόξενο Τουγρούλ Μπιλτεκίν, ο οποίος τον ξενάγησε και στο Μουσείο Κεμάλ Ατατούρκ. Και έξαλλοι οι εθνικιστές!

 

Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλες, στις 24 Οκτωβρίου, 2013. Και η Ελλάδα ξανά πρώτο πλάνο!

 

2ο Φεστιβάλ του Σωματείου Ρακοσυλλεκτών “Ο Ερμής” στην Τεχνόπολις

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε την υπουργό τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη. Και ποιος δεν θα τη δεχόταν, εδώ που τα λέμε…

 

Ο συνοικισμός των Ρομά στα Φάρσαλα Θεσσαλίας όπου ζούσε η Μαρία, ένα 4χρονο κοριτσάκι, με μία οικογένεια που αποδείχθηκε ότι δεν ήταν η βιολογική του, χωρίς όμως να είναι και υιοθετημένο με νόμιμο τρόπο. Η πρόωρη ευαισθησία φαίνεται πως ξεφουσκώνει, αφού η… κλειδαρότρυπα αποδεικνύεται λάθος. Ψυχραιμία.

 

Παρασκευή 25/10

Γκράφιτι για ευαισθητοποίηση. Οι ράμπες για τα αναπηρικά καροτσάκια λείπουν από τα πεζοδρόμια. 

 

Αν θέλεις να σε γνωρίσουν οι Θεσσαλονικείς πηγαίνεις στην πλατεία του Φραπέ. Επίδειξη Ράγκμπι διοργάνωσαν στην πλατεία Αριστοτέλους από κοινού ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι, στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράγκμπι που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 2014.

 

Λιτάνευση των λειψάνων και της εικόνας του Αγίου Δημητρίου στο πλαίσια του εορτασμού του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης. 

 

Σάββατο 26/10

Όχι, δεν είναι η Άιθουσα του Θρόνου, στο Game of Thrones. Η φωτογραφία είναι από την πανηγυρική δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου για τον Πολιούχο της Θεσσαλονίκης Άγιο Δημήτριο παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από το περασμένο Σάββατο. 

Φωτογραφίες: FOSPHOTOS/ Γιώργος Ηλιόπουλος, Αγγελική Παναγιώτου, Μενέλαος Μυρίλλας