In England they say: The bad workerman always blames his tools.

Στο Ελλάντα λέμε, τον καλό τον μάστορα τον κάνουν τα κατάλληλα εργαλεία. Για να μπορέσεις λοιπόν να μαγειρέψεις εύκολα, ευχάριστα και κυρίως αποτελεσματικά, μια βασική φροντίδα είναι να αποκτήσεις λίγα-λίγα, ένα–ένα κομμάτι κάποια σκεύη και εργαλεία μαγειρικής. Πιστέψτε με δεν φαντάζεστε πόσο διασκεδαστικό και βολικό θα σας  είναι, το να φτιάξετε κάτι να φάτε, όταν έχετε μια έστω μικρή γκάμα με τον πολύ απαραίτητο εξοπλισμό.

Back to the future now. Ξεκινώντας από εκεί που μείναμε στην πρώτη  μας επικοινωνία (basics του εργένη, με την λίστα  αναγκαίων πρώτων υλών Γίνε masterchef μάθημα 1: Το εργένικο ψυγείο) θα κάνουμε μια λίστα με σκεύη και εργαλεία που συν τω χρόνω καλό θα ήταν να αποκτήσετε.

* Το μαχαίρι του σεφ είναι ένα μαχαίρι το οποίο πρέπει να το προσέχουμε και να μην αρχίσουμε να ανοίγουμε κονσέρβες και άλλες  τέτοιες «κουλές» χρήσεις γιατί όταν το χρειαστούμε δεν θα κόβει. Επίσης κάθε 2-3 χρήσεις να το περνάμε από το τροχιστήρι.

** Το σετ κουτάλας είναι ένα πακέτο εργαλείων που αποτελείται από μία κουτάλα, μια πιρούνα, μία σπάτουλα και μία πιρούνα ζυμαρικών. Προτιμήστε αυτά που είναι από πλαστικό πυρίμαχο υλικό γιατί αυτά δεν καταστρέφουν τα αντικολητικά σκεύη.

Εάν λοιπόν φροντίσεις ,  με την ησυχία σου, και αγοράζεις  αυτά τα εργαλεία-σκεύη σε λίγο θα μπορείς με ευκολία και άνεση να ετοιμάζεις τα φαγάκια σου.

Εκτός από τα παραπάνω εργαλεία που είναι τα βασικά υπάρχει και άλλη μία κατηγορία.Η κατηγορία αυτή λέγεται «εργαλεία-σκεύη για να…γουστάρουμε».

‘Ντάαα..ξει  ρε παιδί μου καλά είναι τα βασικά αλλά υπάρχουν και μερικά πραγματάκια που δεν είναι απαραίτητα αλλά γουστάρουμε να τα έχουμε σπίτι μας.

Ένα ποτήρι-δοσομετρητή με το γουδοχέρι του για να  μπορέσεις να φτιάξεις ένα σένιο Mojito δεν θα μας καταστρέψει οικονομικά να το αγοράσουμε !

Ένα σκεύος fondue(φοντύ) για να κάνουμε φοντύ τυριών ή φοντύ σοκολάτας  και να μαζεύουμε την προβοκατοπαρέα και να γίνετε χαβαλεδάκι, αξίζει τον κόπο!

Τέτοιου είδους μικροπολυτέλειες μπορούν να κάνουν πιο όμορφη και τσαχπίνικη την επιλογή μας να μείνουμε ένα βράδυ  παρεάτη στο σπίτι. Άσε που με μία, δύο φορές που θα γίνει αυτό έχουμε κάνει και απόσβεση της δαπάνης  κτίσεως.

Καλά να περάσετε λοιπόν και εις το  επανιδείν με νέο «έργο».