Η μετακίνηση των Λιάγκα – Σκορδά από το MEGA στον ΑΝΤ1 άλλαξε τις φετινές ισορροπίες, αφού το κανάλι του Αμαρουσίου κατάφερε, όχι μόνο να σημειώνει νούμερα άνω του 30% από τις 6 το πρωί μέχρι το μεσημέρι, αλλά πολύ περισσότερο, έγινε ο καλύτερος «κράχτης» όλου του προγράμματος του καναλιού. Ο ΑΝΤ1 έκανε το colpo grosso. Αποδυνάμωσε το MEGA και πλέον χτυπιούνται για την πρωτιά καθημερινά.

Το MEGA επέλεξε για αντικαταστάτη του ζεύγους, ένα άλλο ζεύγος, πατώντας στην επιτυχημένη του… οικογενειακή συνταγή. Ο Πέτρος Κωστόπουλος και η Τζένη Μπαλατσινού κατάφεραν να συγκρατήσουν τα ποσοστά, κάνοντας μια εξαιρετική χρονιά, έχοντας απέναντί τους μια δουλεμένη ομάδα που σάρωνε τις τηλεθέασης. Για του λόγου το αληθές, αρκεί κανείς να ανατρέξει σε εκείνο το αλήστου μνήμης πείραμα της… 5άδας, που είχε πάει άπατο. Το στοίχημα του βγήκε, αν αναλογιστεί κανείς το διάστημα της προεργασίας που είχαν οι συντελεστές του νέου Πρωινό mou για να βγουν στον αέρα. Πώς μπαίνει στο κάδρο όμως ο παρουσιαστής του Alpha, Νίκος Μουτσινάς;

Διαβάστε: Πώς ο ΑΝΤ1 γκρέμισε την MEGA 7ετία;

Απλά, με την υπογραφή της Ζέτας Μακρυπούλια με το «μεγάλο κανάλι», φούντωσαν τα σενάρια πως θα είναι εκείνη που θα παρουσιάζει το πρωινάδικο του καναλιού, την επόμενη σεζόν. Μάλιστα, μέσα στο σενάριο ενέπλεξαν και το όνομα του κολλητού της, Νίκου Μουτσινά. Μπορεί όμως η αλλαγή καναλιού του 36χρονου παρουσιαστή να δώσει εκείνη την ώθηση στο «Πρωινό mou» για να σπάσει τη… δικτατορία του ANT1;

Αν σταθούμε στο βιογραφικό του παρουσιαστή/θεατρικού συγγραφέα, θα δούμε πως τίποτε δεν το εγγυάται αυτό. Όταν έφυγε από τον Alpha για το MEGA, άντεξε στο πλευρό του Γρηγόρη Αρναούτογλου για μια σεζόν. Επιμένοντας στην πρωινή ζώνη, άφησε το MEGA και τόλμησε με την Κατερίνα Ζαρίφη να παρουσιάσουν τον «Πρωινό Καφέ», μια απόφαση καταστροφική για εκείνη τη σεζόν.

Διαβάστε: Κινήσεις ματ! Οι πιο επιτυχημένες κινήσεις των καναλιών φέτος!

Με την επιστροφή του στον Alpha, κατάφερε να κάνει και πάλι επιτυχία στη ζώνη που ξέρει καλά. Τη μεσημεριανή. Όταν εξέφρασε την… κούρασή του δημοσίως, για την εκπομπή «Δέστε τους». Το «Νικ Ο’ κλοκ» ήταν ένα ακόμη στοίχημα χαμένο. Μια εκπομπή late night στην οποία ο παρουσιαστής θα έπρεπε να κάνει συνεντεύξεις. Τομέα που από ό,τι φάνηκε, δεν κατείχε.

Μπορεί η ενδεχόμενη μετακίνησή του να αλλάξει τις ισορροπίες; Το ρίσκο για το «μεγάλο κανάλι», αλλά και για τον ίδιο τον Μουτσινά  (εάν τελικά τα σενάρια είναι αληθινά) είναι τεράστιο! Γιατί, όταν μιλάμε για αλλαγή του σκηνικού, τότε θα πρέπει να υπάρχει ένας ανταγωνισμός της… μονάδας με το ζεύγος του ΑΝΤ1. Θα το καταφέρουν αυτό η Ζέτα Μακρυπούλια που δεν είναι συνηθισμένη στην τηλεοπτική καθημερινότητα και ένας παρουσιαστής που πάντα είναι καλύτερος ως «δεύτερο βιολί», ως η αναπάντεχη μεταβλητή της εξίσωσης; Ούτε οι δυνατοί λύτες μπορούν να απαντήσουν με σιγουριά!