Dotan – Home

(από το άλμπουμ “ 7 Layers”, 31/1/14)

Ισραηλινής καταγωγής αλλά γεννημένος και μεγαλωμένος στην Ολλανδία, ο πολύ δημοφιλής στην χώρα του Dotan, κάνει το μεγάλο βήμα να ακουστεί και να μαθευτεί και εκτός συνόρων. Με στίχους, μουσική και παραγωγή δική του, φτιάχνει  ένα indie folk άλμπουμ, κάτι παραπάνω από αξιοπρεπέστατο. Τι κι αν τον συγκρίνουν με τους Bastille, άκου το «Home», δώσ’ το στους φίλους σου να το μάθουν και όλοι μαζί τραγουδήστε το στην πρώτη σας έξοδο στο στέκι σας. Θα γίνει αυτομάτως αγαπημένο.

 

Cass McCombs feat. Karen Black – Brighter!

(από το άλμπουμ “Big Wheels & Others, 13/10/13)

Νέο βίντεο του πολύ καλού «’Brighter’» που μετά τον θάνατο της ηθοποιού/τραγουδίστριας Karen Black, ο McCombs ζήτησε από τον σύζυγό της, Stephen Eckelberry να σκηνοθετήσει το video του κομματιού, το οποίο στα φωνητικά είναι η Black και όχι ο McCombs όπως στο άλμπουμ. Το αποτέλεσμα του συνδυασμού εικόνας-τραγουδιού-φωνής είναι απλά μαγικός.

 

Laurel – To The Hills

(από το EP “To The Hills”, 7/4/14)

Ξεχνάς για λίγο την κάθε Lana Del Rey και κάθε Lorde, και εστιάζεις στην 19χρονη αγγλίδα Laurel και το πρώτο της Ep. Τίμια pop και με μια φωνή που στάζει μέλι. Και αν δεν πείστηκες για την δυνατότητα της φωνής της άκου και την διασκευή που έχει κάνει στο «Crazy» της Patsy Cline.

https://www.youtube.com/watch?v=CDMPfMP5JVA

 

Potato Potato – Morning Sun

(από το EP “Hopeless”, 16/2/14)

Η τετράδα από την Αυστραλία συνδυάζει τους Mumford & Sons και Vampire Weekend με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και το αποτέλεσμα που σου έρχεται στα αυτιά είναι ένα απολαυστικό καλοκαιρινό σάουντρακ που το ακούς όσο ετοιμάζεσαι να πας στην πιο κοντινή παραλία.

 

The Rich Hands – Teenage

(από το άλμπουμ “Out Of My Head”, 6/5/14)

Και αφού έχεις φτάσει παραλία, έχεις πιει και 5-6 μπύρες αφήνεις την φολκ και πιάνεις τα surf garage και εκεί που έχεις βάλει Wavves, Smith Westerns, Black Lips πετάς και τους Τεξανούς Rich Hands και το πάρτι συνεχίζεται. Τίποτα καινούργιο αλλά το ίδιο ξεσηκωτικό με όλες τις προηγούμενες μπάντες που ήδη ξέρεις και αγαπάς.

https://www.youtube.com/watch?v=upJ0oYwbbqk