Και ξαφνικά, εκεί που ήταν ψιλοφιλικό το παιχνιδάκι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό για την Ευρωλίγκα, απέκτησε φουλ ενδιαφέρον. Όχι για λόγους γοήτρου και φανέλας και σήματος κλπ. κλπ. Αυτά είναι για την κερκίδα. Τους προπονητές, τους προέδρους και τους σοβαρούς φιλάθλους (μειοψηφία, αλλά υπάρχουν), τους ενδιαφέρουν τα τρόπαια. Τα οποία τρόπαια κατακτώνται μόνο με νίκες. Και πως να κερδίσεις την ΤΣΣΚΑ, τώρα που τραυματίστηκε ο Τεόντοσιτς; Ο άνθρωπος αυτός ήταν μια κάποια λύσις.

Αντιγράφω από την έγκριτη εφημερίδα Live Sport: «Ο Τεόντοσιτς που απείχε από τις αγωνιστικές δραστηριότητες της ΤΣΣΚΑ για πάνω από ένα μήνα επέστρεψε στο ματς με τη Γαλατασαράϊ, αλλά όπως φάνηκε δεν ήταν 100% έτοιμος για δράση, με αποτέλεσμα να πάθει υποτροπή. Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι ο Σέρβος διεθνής γκαρντ θα μπει στο χειρουργείο προκειμένου να διορθωθεί το πρόβλημα στο πόδι του και θα χάσει τα πλέι οφ».

Ζήτω που καήκαμε με δυο λόγια! Άντε τώρα να πέσεις πάνω στην ΤΣΣΚΑ και να ελπίζεις ότι θα την κερδίσεις. Διότι με τον Τεόντοσιτς μέσα υπήρχε μια σπίθα στον ορίζοντα. Υπήρχε μια πίστη ότι ο Μίλος θα τα κάνει όλα μπάχαλα, θα αποπροσανατολίσει την ομάδα του, θα εκνευρίσει τους συμπαίκτες του και θα στην σερβίρει την πρόκριση στο πιάτο. Όπως τα έκανε δηλαδή στον τελικό με τον Ολυμπιακό και κατάφερε να αποσπάσει την ήττα από τα νύχια της νίκης που λένε και οι Εγγλέζοι.

Διότι «παπάρας άνθρωπος, οργή Θεού»! Αυτό δεν το λένε οι Εγγλέζοι, το έλεγε ο σπουδαίος σκηνοθέτης Γιώργος Τζαβέλας, το έμαθα απ’ τον γιό του τον Θάνο και το μεταφέρω εδώ. Και πόσο πιο παπάρας δηλαδή απ’ τον Τεόντοσιτς μπορεί να γίνει ένας παίκτης του μπάσκετ; Του αθλήματος εκείνου ακριβώς που βασίζεται στις εφορμήσεις. Πάει δηλαδή αρκετές φορές καλάθι με καλάθι η ιστορία, αλλά το παιχνίδι το κερδίζει η ομάδα που κάνει ένα ντεμαράζ ξαφνικό, βάζει 14 πόντους έναντι δύο των απέναντι και παρ’ τον κάτω τον τραυματία. 

Αυτό είναι που σε τσακίζει με τον Τεόντοσιτς. Από καιρού εις καιρόν, θα το πάρει επάνω του το ντεμαράζ (βλέπε πρώτο ημίχρονο του αγώνα με Ολυμπιακό) και θα σου δώσει είκοσι πόντους διαφορά. Κι ύστερα θα κάνει ό,τι μπορεί και όπως μπορεί (βλέπε δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό) για να βοηθήσει τα ντεμαράζ του αντιπάλου. Όχι υστερόβουλα βεβαίως, αλλά γιατί έτσι είναι, έτσι παίζει, τόσο του κόβει. Με δυο λόγια, άμα βασιστείς στον Τεόντοσιτς για να κερδίσει σειρά αγώνων, σε πήρε και σε σήκωσε. Άσε που μπορεί να πλακωθεί και να σου δημιουργήσει χειρότερα προβλήματα…

Στο δια ταύτα; Στο δια ταύτα, άνευ Τεόντοσιτς η ΤΣΣΚΑ είναι καλύτερη ομάδα. Έως πολύ καλύτερη. Οπότε μάλλον προς την Ρεάλ πρέπει να στοχεύουν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Ο Παναθηναϊκός γιατί μπορεί να τη βραχυκυκλώσει κι ο Ολυμπιακός διότι της έχει δημιουργήσει ψυχολογικό πρόβλημα. Άσε που εν τω μεταξύ μπορεί να ξαναγκαστρωθεί η Ολυμπία και ποιός τον πιάνει τότε τον Σπανούλη!