Ποπ κορν, αναψυκτικό (για κάποιους ποτό σε φλασκί) και φύγαμε. Ποιες ταινίες αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα (10-16/04).

 

Ο θρύλος του Μαϊκλ Κόλχαας

Σκηνοθεσία: Arnaud des Pallieres

Πρωταγωνιστούν: Mads Mikkelsen, Bruno Ganz, Paul Bartel, Melusine Mayance

Πλοκή: Στην Γαλλία του 16ου αιώνα, ο Michael Kohlhaas είναι ένας πετυχημένος έμπορος αλόγων, που με τη ζει με την οικογένειά του. Όταν όμως τον αδικούν και απειλούν την ευτυχία του, αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Δημιουργεί έναν στρατό και σκορπάει τον τρόμο.

Το provocateur σχόλιο: Τελικά ο Mads Mikkelsen, είτε ως Kohlhaas, είτε ως Hannibal, σκορπάει τον τρόμο. Κουραστικός έχει καταντήσει.

 

Ο Μόνος Επιζών

Σκηνοθεσία: Peter Berg

Πρωταγωνιστούν: Mark Wahlberg, Taylor Kitsch, Emile Hirsch, Ben Foster, Eric Bana

Πλοκή: Βασισμένο σε αληθινή ιστορία ηρωισμού, θάρρους και προσαρμοστικότητας, το Lone Survivor αφηγείται την απίστευτη ιστορία τεσσάρων Αμερικανών καταδρομέων του Πολεμικού Ναυτικού σε μια μυστική αποστολή στα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν, με στόχο να καταγράψουν τη δραστηριότητα του Αχμάντ Σα, ενός υψηλά ιστάμενου στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα. Παγιδευμένοι στα ορεινά του Αφγανιστάν απέναντι σε μια μεγάλη ετοιμοπόλεμη ομάδα Ταλιμπάν και σε ηθικά διλήμματα που θα καθορίσουν τη ζωή τους, οι τέσσερις άνδρες καλούνται να βρουν τη δύναμη και το κουράγιο να μείνουν ενωμένοι στη μάχη μέχρι το τέλος. Πέντε μέρες αργότερα, μόνο ένας από αυτούς τους στρατιώτες θα μείνει ζωντανός.

Το provocateur σχόλιο: Μάλλον αυτά είδαν οι Αμερικανοί και μετά το έριξαν στους βομβαρδισμούς.

 

Rio 2

Σκηνοθεσία: Carlos Saldanha

Πρωταγωνιστούν: Jesse Eisenberg, Anne Hathaway, Leslie Mann, Bruno Mars, Jamie Foxx

Πλοκή: Αυτή τη φορά, συναντάμε τον Μπλου, την Τζούελ και τα τρία τους παιδιά να ζουν μια τέλεια ζωή στη μαγευτική πόλη του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Όταν η Τζούελ αποφασίζει πως τα παιδιά της πρέπει να μάθουν να ζουν σαν αληθινά πουλιά, επιμένει πως όλη η οικογένεια πρέπει να μεταφερθεί στον Αμαζόνιο. Ο Μπλου προσπαθεί να ταιριάξει με τους νέους γείτονες και να προσαρμοστεί στη νέα καθημερινότητά του, ενώ παράλληλα αρχίζει να ανησυχεί για τη ζωή της Τζούελ και των παιδιών του μέσα στην άγρια φύση.

Το provocateur σχόλιο: Επιτέλους βρήκαμε και μια ταινία που μας αρέσει η Anne Hathaway. Επειδή δεν τη βλέπουμε.

https://www.youtube.com/watch?v=IkZM1Zc0mBU

 

Και για να μην ξεχνιόμαστε

Captain America: The Winter Soldier

Σκηνοθεσία: Anthony και Joe Russo

Πρωταγωνιστούν: Chris Evans, Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Frank Grillo, Robert Redford, Samuel L. Jackson

Πλοκή:  Μετά τα γεγονότα που άλλαξαν τη ζωή του (The Avengers), ο Steve Rogers παλεύει ακόμα να προσαρμοστεί στο σήμερα. Οι συνθήκες τον υποχρεώνουν να συνασπιστεί με την Natasha Romanoff, γνωστή ως Black Widow, για να αντιμετωπίσει έναν πανίσχυρο, αλλά συγκαλυμμένο εχθρό στην Ουάσινγκτον. Επαγγελματίες δολοφόνοι, συνωμοσίες και ατελείωτη δράση.

Το provocateur σχόλιο: Αφού μετά από τρεις… ταινίες συνεχίζει να προσπαθεί να προσαρμοστεί στη σήμερα, μήπως θα ήταν καλύτερα ο Captain America να πάει σε κανέναν ψυχολόγο;