Για περίπου μια δεκαετία ήταν όχι απλά το κορυφαίο συγκρότημα του πλανήτη, αλλά το καλύτερο γκρουπ όλων των εποχών. Οι δίσκοι τους γινόντουσαν ανάρπαστοι,  τα charts είχαν υποταχθεί στα κομμάτια τους, ενώ σε κάθε τους εμφάνιση προκαλούσαν πανικό στους δρόμους και υστερία στον γυναικείο πληθυσμό. Οι Beatles ήταν οι απόλυτοι super stars της δεκαετίας του ’60.

Και οι fans τους ήθελαν να είναι super stars και για πολλά ακόμα χρόνια. Ωστόσο τα «Σκαθάρια» είχαν διαφορετικά σχέδια. Ο θάνατος του μάνατζερ τους Brian Epstein το ’67 απέδειξε ότι χάθηκε η… κόλλα που τους κρατούσε ενωμένους. Και τα πρώτα σημάδια διάλυσης φάνηκαν κατά την ηχογράφηση του «Let it Be», όπου το κλίμα ανάμεσα στους τέσσερις μουσικούς/φίλους ήταν πολύ κακό. Και στα τέλη του 1969 ο John Lennon ρίχνει τη βόμβα, ανακοινώνοντας ότι σκέφτεται να φύγει από το συγκρότημα.

Ωστόσο δεν πρόλαβε, καθώς στις 10 Απριλίου 1970 ο Paul McCartney ανακοινώνει την αποχώρησή του και το τέλος των Beatles. Πολλοί κατηγόρησαν την Yoko Ono, καθώς πίστευαν ότι έβαζε λόγια στον Lennon. Άλλοι τα έβαλαν με τον McCartney, τη μεγαλομανία του και τη ζήλια του για τον John. Το σίγουρο είναι ότι εκείνη τη μέρα εκατομμύρια κορίτσια έκλαψαν ακούγοντας κομμάτια των Beatles.