Η πρεμιέρα του τέταρτου κύκλου της επικής σειράς Game of Thrones φαίνεται πως καθήλωσε τους Αμερικανούς. Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα, όχι μόνο από τους κατοίκους των ΗΠΑ, αλλά παγκοσμίως, σημείωσε επιδόσεις που ζαλίζουν. 6,6 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν τις μακιαβελικές περιπέτειες των μεγάλων οικογενειών μιας φαντασιακής χώρας για την κατάκτηση της εξουσίας. Ο αριθμός αυτός αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο ρεκόρ για το καλωδιακό κανάλι, πίσω από το τελευταίο επεισόδιο των Sopranos, το 2007.

Σε σχέση με την περσινή πρεμιέρα του τρίτου κύκλου,  που έφτασε τα 4,4 εκατομμύρια τηλεθεατών, η φετινή πρεμιέρα είχε μια αύξηση της τάξης του 50%. Ξεκινώντας με αυτά τα νούμερα, πολλοί ειδικοί έχουν την πεποίθηση πως μέχρι το τέλος της σεζόν, ίσως να δούμε το ρεκόρ των Sopranos να σπάει, αφού πάντα, λίγο πριν το τέλος, ο George R.R. Martin, συγγραφέας των βιβλίων, επιφυλάσσει μια δραματική και σοκαριστική ανατροπή που,  την ολοκληρώνει στο τελευταίο επεισόδιο.

Στο πρώτο επεισόδιο του τέταρτου κύκλου, οι παραγωγοί του Game of Thrones μας βάζουν κατευθείαν στη δράση, παρουσιάζοντάς μας το 80% των πρωταγωνιστών (δεν είδαμε τους Theon, Stannis Baratheon και τους μικρούς Stark), ενώ βάζει στο παιχνίδι και έναν νέο, σημαντικό πρωταγωνιστή, που καταφθάνει στο King’s Landing και αναμένεται να διαταράξει τις ευαίσθητες ισορροπίες.

Σχεδόν σε όλα τα μέτωπα οι πρωταγωνιστές κινούνται γρήγορα και ήδη από το επόμενο επεισόδιο θα δούμε αποφάσεις που πρόκειται να καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τη ζωή, αλλά και την οικονομία του σίριαλ.