«Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή» λέει ο λαός. Και αυτό ισχύει και στον κόσμο του James Bond, με τη διαφορά ότι εκεί «η αξία του κακού δίνει δόξα στον… 007». Γιατί τι θα ήταν ο πιο διάσημος πράκτορας του πλανήτη αν δεν είχε εχθρούς ικανούς να τον κερδίσουν; Άσχετο αν στο τέλος νικητής βγαίνει μόνο ο 007. Αυτό δεν έχει καμία σημασία, γιατί μέχρι να ολοκληρώσει την αποστολή του περνάει από τα χίλια κύματα. Μην ξεχνάμε ότι στο Casino Royale κατέληξε μέχρι και στο νοσοκομείο και σώθηκε από θαύμα.

Για αυτό, όταν έγινε γνωστό ότι στην 24η ταινία με ήρωα τον Bond υπάρχουν πολλές πιθανότητες ο σατανικός κακός να είναι ο Chiwetel Ejiofor, ένας μικρός ενθουσιασμός προκλήθηκε στα social media. Εκτός του ότι ο 36χρονος Βρετανός ηθοποιός είναι ταλαντούχος, σίγουρα μπορεί να πείσει και ως εχθρός του Daniel Craig.

Ωστόσο μέχρι να επιβεβαιωθεί το όνομα του κακού στο επερχόμενο φιλμ, ας δούμε αυτούς που μας εντυπωσίασαν τα περασμένα 52 χρόνια στη μεγάλη οθόνη. Που είχαν σατανικά σχέδια, προηγμένη τεχνολογία, την τρέλα στο βλέμμα τους, πολύ μυαλό και… λίγη τύχη – γιατί όσο κοντά κι αν έφτασαν στην εξόντωση του Bond, στο τέλος όλους τους έφαγε το μαύρο σκοτάδι.