Το 2012 ήταν μια μεγάλη χρονιά για τον James Bond. Όχι απλά έκλεισε 50 χρόνια δράσης στις μεγάλες οθόνες, αλλά το «Skyfall» κατάφερε και σάρωσε στα box office με εισπράξεις 1 δισ. δολαρίων, ενώ η Adele χάρισε στον 007 και το πρώτο του βραβείο Όσκαρ. Και τώρα αρχίζουν τα σχέδια για το 24ο φιλμ του πιο γνωστού κατασκόπου του πλανήτη. Όπως είναι φυσικό, οι παραγωγοί θέλουν να επαναλάβουν την προ 2 ετών επιτυχία – και γιατί όχι να μην κάνουν και ένα βήμα παραπάνω.

Η αρχή έγινε, καθώς εδώ και λίγο καιρό έχει ανακοινωθεί ότι ο Daniel Craig θα συνεχίσει να είναι ο «Bond. James Bond», ενώ στη καρέκλα του σκηνοθέτη θα καθίσει και πάλι ο Sam Mendes. Άλλωστε συνταγή που κερδίζει δεν χρειάζεται να αλλάξει.

Ωστόσο το θέμα είναι ποιος θα κοιτάξει στα μάτια τον 007, μετά τον καταπληκτικό Javier Bardem. Και όπως φαίνεται, οι υπεύθυνοι της ταινίας, βρήκαν τον κακό τους στο πρόσωπο του Chiwetel Ejiofor.

Ο 36χρονος Άγγλος ηθοποιός, που εντυπωσίασε με τη ταινία «12 χρόνια σκλάβος» είναι η πρώτη επιλογή των παραγωγών Barbara Broccoli και Michael Wilson. Σύμφωνα με το Wrap επίσημη πρόταση δεν του έχει γίνει ακόμα, αλλά όπως όλα δείχνουν αυτό θα γίνει σύντομα. Και δύσκολα ο Ejiofor θα αρνηθεί τον ρόλο – άλλωστε πόσοι Βρετανοί έχουν γυρίσει την πλάτη τους στον James Bond;