Δεν είναι η πρώτη φορά που μια πρώην σύντροφος/σύζυγος/ερωμένη «καίει» τον πρώην αγαπημένο της, η ιστορία, άλλωστε, είναι γεμάτη με τέτοια περιστατικά. Η ιστορία έχει επίσης και ένα άλλο χάρισμα, επαναλαμβάνεται. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του Hamdi Ulukaya, του Κούρδου ιδρυτή της εταιρείας Chobani, της πιο γνωστής φίρμας τύπου «ελληνικού γιαουρτιού» στις ΗΠΑ.

Ο «βασιλιάς του γιαουρτιού» που από τη φτώχεια έγινε πάμπλουτος εξαιτίας του γιαουρτιού του, καυχιόταν πως έκλεψε δωροδοκώντας έναν πρώην υπάλληλο της ΦΑΓΕ, ο οποίος και του έδωσε την κρυφή συνταγή του γιαουρτιού. Αυτό προκύπτει από δικαστικά έγγραφα σύμφωνα με τη New York Post. Το… κατόρθωμα για το οποίο καμάρωνε του γύρισε, όμως, μπούμερανγκ μετά την κατάθεση της πρώην συζύγου του.

«Ο Ulukaya ταξίδεψε στην Ευρώπη για να συναντήσει πρώην υπάλληλο της ΦΑΓΕ, στον οποίον κατέβαλε 30.000 ευρώ, για να του δώσει τη συνταγή», αποκάλυψε στην κατάθεσή της, η Ayse Giray. Η κατάθεση έγινε στο πλαίσιο της δικαστική διαμάχης του πρώην ζευγαριού, αφού η Giray ισχυρίζεται πως της ανήκει το 53% της επιχείρησης. Παρουσίασε μάλιστα μια γραπτή δέσμευση του Ulukaya το 2003, στην εμφανίζεται να της υπόσχεται πως της ανήκει το συγκεκριμένο ποσοστό, αφού εκείνη είχε καταβάλλει το ποσό των 500.000 δολαρίων στην εταιρία Euphrates, που στη συνέχεια ονομάστηκε Chobani.

Μάλιστα, εκείνη ισχυρίζεται πως ο Ulukaya ήταν απεγνωσμένος για χρήματα εκείνη την περίοδο, που πλαστογράφησε επιταγές του αδερφού του. Ο «βασιλιάς του γιαουρτιού» στις ΗΠΑ είχε παραδεχθεί στους δικηγόρους της πρώην συζύγου του πως είχε γράψει ο ίδιος τη δέσμευση για το 53%, αλλά στη συνέχεια ισχυρίστηκε πως ήταν «μια υποθετική συναλλαγή για να εξαπατήσει τις τουρκικές τράπεζες».

Ο… επιτυχημένος επιχειρηματίας μηνύθηκε, επίσης, από την οικογένειά του  και παραγωγούς γαλακτοκομικών προϊόντων στην Τουρκία το 2003, περίπου την ίδια ώρα που δανειζόταν τα χρήματα από την Giray. Στη μήνυση ισχυριζόταν πως η Ulukaya και ο αδελφός του Bilal υπεξαίρεσαν μια επιταγή από την οικογενειακή επιχείρηση και απείλησαν να το χρησιμοποιήσουν εάν δεν έπαιρναν 750.000 δολάρια.

Πηγή: New York Post