First Aid Kit – My Silver Lining

(από το άλμπουμ “New Gold”, 10/6/14)

Ποιος να το πιστέψει ακούγοντας το «My Silver Lining» από το επερχόμενο τρίτο άλμπουμ των First Aid Kit, ότι οι αδελφές Johanna και Klara κατάγονται από την Σουηδία και όχι από κάποια απομακρυσμένη πόλη του Τενεσί που θα άκουγαν μόνο country και θα είχαν την Dolly Parton εικόνισμα. Το τελευταίο βέβαια ενδέχεται και να ισχύει μιας και το στοιχείο της americana είναι κάτι παραπάνω από έντονο σε όλους τους δίσκους τους. Άλλη μια απαραίτητη προσθήκη στο καλοκαιρινό mixtape.

https://www.youtube.com/watch?v=S2Fu4lGLUsk

 

Reuben & The Dark – Rolling Stone

(από το άλμπουμ “Funeral Sky”, 27/5/14)

Από τον δυτικό Καναδά και συγκεκριμένα από το Κάλγκαρι, η πεντάδα των Reuben & The Dark κυκλοφορεί το ντεμπούτο δίσκο τους και τα πρώτα ακούσματα είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά. Indie folk ήχος που θυμίζει Lumineers και Mumford & Sons, με μελωδίες και στίχους που σου κολλάνε στον εγκέφαλο στο λεπτό.

 

The Black Angels – Diamond Eyes

(από το EP “Clear Lake Forest”, 19/4/14)

Στις 19 Απρίλη είναι το Record Store Day και οι αγαπημένοι Τεξανοί μας προσφέρουν ένα ep με 7 νέα τους κομμάτια. Και καθώς προσπερνάμε τον ενθουσιασμό με το συγκεκριμένο νέο, απολαμβάνουμε το πρώτο δείγμα από το ep που δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο από ένα ακόμα ατόφιο νέο-ψυχεδελικό διαμάντι.

 

Todd Terje – Johnny & Mary (feat. Bryan Ferry)

(από το άλμπουμ “Its album time”, 8/4/14)

Ο Νορβηγός Terje ρίχνει κατακόρυφα τα bpm, καλεί τον τεράστιο Bryan Ferry και μας προσφέρει την καλύτερη διασκευή του κομματιού που πρωτοτραγούδησε ο Robert Palmer. Έτσι απλά.

 

White Hex – Paradise

(από το άλμπουμ “Gold Nights”, 10/6/14)

Synth pop ντουέτο (ο ένας είναι μέλος των πολύ καλών Slug Guts) από την Αυστραλία και ένα κομμάτι που θυμίζει λες και ξεπήδησε από το soundtrack του Drive. Eighties pop επιρροές και αργόσυρτα ερωτικά φωνητικά που θυμίζουν Μ83. Απολαυστικό από την αρχή μέχρι το τέλος.

https://www.youtube.com/watch?v=_CuA7PaOKVs