Έχουν περάσει πάνω από πέντε δεκαετίας από τη μέρα που άφησε τη τελευταία της πνοή, σε ηλικία 36 ετών. Και όμως ακόμα και σήμερα συνεχίζει να θεωρείται το αγαπημένο sex symbol του Hollywood. Η γυναίκα εκείνη που έδωσε λάμψη, ερωτισμό και χρώμα στη μεγάλη οθόνη. Και όχι άδικα, καθώς η Marilyn Monroe, συνδυάζοντας αθωότητα και νάζι, κατάφερε να παίζει τους άνδρες στα δάχτυλά της.

Ένα παιχνίδι που ήξερε να το κάνει πολύ καλά, πριν ακόμα γίνει η superstar που ξέρουμε όλοι σήμερα. Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε ο φωτογράφος Phillipe Halsman το μακρινό 1952, όταν βρέθηκε στο σπίτι της sexy ηθοποιού για λογαριασμό του περιοδικού LIFE.

Εκείνη την περίοδο η Monroe δεν ήταν είδωλο (αυτό θα συμβεί μετά από λίγους μήνες με τη ταινία «Οι άνδρες προτιμούν τις ξανθιές») ωστόσο είχε καταφέρει να προκαλέσει με τον ερωτισμό της – και φυσικά με τις εκρηκτικές καμπύλες της.

Έτσι ο Halsman πήγε στο σπίτι της, ώστε να μάθει -και να φωτογραφήσει- τα μυστικά της.

Και η Marilyn εντυπωσίασε τους πάντες, καθώς φορώντας προκλητικό μπικίνι, έδειξε τις ασκήσεις που κάνει κάθε μέρα για να είναι σε φόρμα. Ενώ αποκάλυψε και τη διατροφή της λέγοντας «κάθε πρωί πίνω ένα ποτήρι ζεστό γάλα, τρώω σαντιγί και μια πολυβιταμίνη. Νομίζω κανένας διατροφολόγος δεν θα συμφωνούσε με αυτό»!

Ωστόσο αυτό που εντυπωσίασε τον Halsman, όπως είχε γράψει στο περιοδικό LIFE, ήταν ο ερωτισμό της. «Φλέρταρε και με τους 3 άνδρες που βρεθήκαμε στο σπίτι της» είχε πει, για να συμπληρώσει: «Και η πλάκα είναι πως και οι 3 πιστεύαμε πως αν φύγουν οι άλλοι δύο και βρεθούμε μόνοι μαζί της, κάτι θα συμβεί. Αυτό ήταν το μεγάλο της ταλέντο, η “επίθεση” και η άμυνά της».