Ποπ κορν, αναψυκτικό (για κάποιους ποτό σε φλασκί) και φύγαμε. Ποιες ταινίες αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα (03-09/04).

Captain America: The Winter Soldier

Σκηνοθεσία: Anthony και Joe Russo

Πρωταγωνιστούν: Chris Evans, Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Frank Grillo, Robert Redford, Samuel L. Jackson

Πλοκή:  Μετά τα γεγονότα που άλλαξαν τη ζωή του (The Avengers), ο Steve Rogers παλεύει ακόμα να προσαρμοστεί στο σήμερα. Οι συνθήκες τον υποχρεώνουν να συνασπιστεί με την Natasha Romanoff, γνωστή ως Black Widow, για να αντιμετωπίσει έναν πανίσχυρο, αλλά συγκαλυμμένο εχθρό στην Ουάσινγκτον. Επαγγελματίες δολοφόνοι, συνωμοσίες και ατελείωτη δράση.

Το provocateur σχόλιο: Αφού μετά από τρεις… ταινίες συνεχίζει να προσπαθεί να προσαρμοστεί στη σήμερα, μήπως θα ήταν καλύτερα ο Captain America να πάει σε κανέναν ψυχολόγο;

 

Το ακρωτήρι της βίας

Σκηνοθεσία: Jerome Salle

Πρωταγωνιστούν: Orlando Bloom, Forrest Whitaker

Πλοκή: Tην περίοδο του Απαρτχάιντ στη Νότιο Αφρική, ένας αστυνομικός ερευνά το θάνατο δύο γυναικών -μεταξύ των οποίων και της κόρης ενός από τους παίκτες της πρωταθλήτριας ομάδας ράγκμπι- στο Κέιπ Τάουν. Ωστόσο για να ανακαλύψει την αλήθεια θα πρέπει να αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες. Και όσο το νήμα ξετυλίγεται τόσες περισσότερες εκπλήξεις τον περιμένουν.  

Το provocateur σχόλιο: Τελικά ο Orlando Bloom πιστεύει τη φράση «κάλλιο αργά παρά ποτέ». Του πήρε 15 χρόνια, αλλά επιτέλους έδειξε ότι έχει και ταλέντο!

https://www.youtube.com/watch?v=G4LB6RQXp1w

 

Και για να μην ξεχνιόμαστε

Νώε

Σκηνοθεσία: Darren Aronofsky

Πρωταγωνιστούν: Russell Crowe, Jennifer Connelly, Ray Winstone, Emma Watson, Anthony Hopkins

Πλοκή:  Ο διάσημος ηθοποιός Russell Crowe, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Darren Aronofsky, ηγείται της διάσωσης του ζωικού βασιλείου, το οποίο θα εγκατασταθεί στην νέα Εδέμ. Ζώα, κεραυνοί, βροχές, εντυπωσιακά εφέ και φυσικά η τεράστια ξύλινη κιβωτός πρωταγωνιστούν στην επική ταινία που επιλέγει την τρισδιάστατη τεχνολογία για να συμπαρασύρει με τον θεαματικό κατακλυσμό και το κοινό.

Το provocateur σχόλιο: Αν στη ταινία ακουγόταν και το ανέκδοτο «Νώε, Νώε, τι θα φάμε σήμερα;» θα τη λατρεύαμε.

 

Το μικρό ψάρι

Σκηνοθεσία: Γιάννης Οικονομίδης

Πρωταγωνιστούν: Βαγγέλης Μουρίκης, Πέτρος Ζερβός, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννης Τσορτέκης, Γιώργος Γιαννόπουλος

Πλοκή:  Στα 19 του, ο Στράτος διέπραξε ένα έγκλημα πάθους. Πέρασε τη μισή του ζωή στη φυλακή, κάτω από την προστασία ενός αρχινονού του υποκόσμου, του Λεωνίδα. Μια μέρα, κατά τη διάρκεια μιας συμπλοκής ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες, ο Λεωνίδας του έσωσε τη ζωή. Ο Στράτος αυτό δεν το ξέχασε ποτέ. Ελεύθερος πια, ο Στρατός δουλεύει τη νύχτα σε ένα αρτοποιείο, ενώ τη μέρα εκτελεί συμβόλαια θανάτου. Όλα του τα χρήματα τα δίνει στον Γιώργο, τον αδελφό του Λεωνίδα, που οργανώνει ένα παράτολμο σχέδιο απόδρασης για να βγάλουν τον Λεωνίδα από την φυλακή. Το μόνο πράγμα που απασχολεί τον Στράτο είναι να εξοφλήσει το χρέος του στον Λεωνίδα. Η μέρα της απόδρασης, η πιο σημαντική μέρα της ζωής του, πλησιάζει…

Το provocateur σχόλιο: Απορία το έχουμε, αν ο χρόνος συμμετοχής της Πόπης Τσαπανίδου ξεπερνάει αυτόν της Τόνιας Σωτηροπούλου στο «Skyfall». Τι άγχος!