«Όλα όσα ειπώθηκαν από μένα είχαν σκοπό να απαλλαγώ από τις πιέσεις που μου απηύθυναν οι βουλευτές της ΧΑ κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους». Αυτή είναι μια αποστροφή από τη γραπτή δήλωση του Τάκη Μπαλτάκου προς τη Βουλή, με την οποία ανακοινώνει την παραίτησή του από τη θέση του γγ της κυβέρνησης και ζητάει συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε.

Αναλυτικά, η επιστολή του πρώην -πλέον- γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, έχει ως εξής:

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης: 

«Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από το πρόσωπό μου δηλώνω τα εξής:

Λόγω της γειτνίασης των γραφείων της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και της Χ.Α στη Βουλή είχα συχνές συμπτωματικές συναντήσεις με τους Βουλευτές του κόμματoς αυτού.

Σε μία από αυτές τις τυχαίες συναντήσεις αμέσως μετά την προφυλάκιση των κ.κ. Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού ο κ. Κασιδιάρης ζήτησε να με δει ιδιαιτέρως.

Ξεκίνησε τη συζήτηση κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους, κατηγορία την οποία μου απεύθυναν συνεχώς τις προηγούμενες ημέρες κι εκείνος αλλά και άλλοι βουλευτές της Χ.Α.

Το αρνήθηκα και προσπάθησα να απαλλαγώ από τις πιέσεις. Στη διάρκεια αυτής της συζήτησης όσα ειπώθηκαν από εμένα είχαν τον παραπάνω σκοπό και κανέναν άλλον, δηλαδή την απαλλαγή μου από τις πιέσεις αυτές, αφού τα περί «σκευωρίας» δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα.

Άλλωστε τις επόμενες ημέρες, όταν προέκυψαν νεότερα στοιχεία είχα την ευκαιρία να πω στον κ. Κασιδιάρη και σε άλλους – και μάλιστα παρουσία πολλών μαρτύρων – ότι δεν υπάρχει σκευωρία ή συνωμοσία εναντίον τους, συζήτηση την οποία φυσικά δεν δημοσιοποίησε ο εν λόγω Βουλευτής.

Λόγω του θορύβου που δημιουργήθηκε και για λόγους προσωπικής ευθιξίας υπέβαλα την παραίτησή μου και ζητώ συγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε».

Η επιστολή συντάχθηκε στο γραφείο του Δημήτρη Σταμάτη, με το που επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εξερχόμενος των γραφείων στη Συγγρού δήλωσε πως “δεν γνωρίζω το θέμα, αλλά εάν είναι έτσι, δεν έχει θέση στην κυβέρνηση ο κ. Μπαλτάκος”. 

Οι αποκαλύψεις Κασιδιάρη, το επίμαχο βίντεο και οι σοκαριστικοί διάλογοι

Σάλος έχει προκληθεί με το βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και τον εμφανίζει να συνομιλεί με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Παναγιώτη Μπαλτάκο, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την άρση ασυλίας πέντε βουλευτών του κόμματος του.. Ο κ. Κασιδιάρης διάβασε απομαγνητοφωνημένο, όπως είπε, το κείμενο στο οποίο ο κ. Μπαλτάκος φέρεται να λέει στον ίδιο ότι ο πρωθυπουργός αντέδρασε έντονα και καταφέρθηκε κατά των υπουργών Δένδια και Αθανασίου, όταν ο ανακριτής πήρε απόφαση να μην προφυλακιστούν εκτός από τον ίδιο και οι συνάδελφοί του Μίχος και Παναγιώταρος.

Σύμφωνα με το βίντεο, ο κ. Μπαλτάκος εμφανίζεται να εκμυστηρεύεται πως η προφυλάκιση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής ήταν η πολιτική βούληση του πρωθυπουργού. Στο άλλο σημείο του βίντεο, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη φέρεται, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, να δέχεται εντολές από τον υπουργό Δικαιοσύνης, ξεπληρώνοντας το… γραμμάτιο του διορισμού της. 

Ο βουλευτής της Χρυσης Αυγής ισχυρίστηκε ότι το υλικό της συνομιλίας του έχει κατατεθεί στο δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο και θα δει το φως της δημοσιότητας από το διαδίκτυο.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, κάλεσε στο γραφείο του τον κ. Μπαλτάκο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης θα προβεί σε ανακοίνωση τις επόμενες ώρες.

Δείτε το βίντεο και διαβάστε τη συζήτηση: