Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές η μόδα και η λογική δεν πάνε μαζί. Και δεν εννοούμε μόνο τα περίεργα look που βλέπουμε ορισμένες φορές στον δρόμο. Η λογική δεν ταιριάζει και με τις αγορές (ρωτήστε μια γυναίκα και θα σας το επιβεβαιώσει αμέσως). Άλλωστε ποιος δεν έχει αγοράσει ένα ακριβό ρούχο, το οποίο στο τέλος φόρεσε μόνο μια φορά;

Αλλά η… συγκεκριμένη τρέλα μοιάζει να έχει βγει από σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Γιατί, πολύ απλά, αφορά τις κάλτσες. Ξέρετε το fashion αξεσουάρ εκείνο που δεν μας παίρνει πάνω από 1 λεπτό για να αγοράσουμε και δεν πληρώνουμε πάνω από 10 ευρώ (άντε στο τσακίρ κέφι 20 γιατί έχουμε να πάμε σε γάμο!).

Και όμως υπάρχουν κάλτσες που κοστίζουν 1.800 ευρώ. Και η παράνοια της υπόθεσης; Κάποιοι τις αγοράζουν. Οι συγκεκριμένες κάλτσες είναι φτιαγμένες από ένα υλικό που ονομάζεται Cervelt και θεωρείται το διαμάντι των υφασμάτων, καθώς είναι πιο μαλακό και από το κασμίρ. Κατασκευάζεται από τη γούνα, ενός είδους ελαφιού που το βρίσκεις μόνο στη Νέα Ζηλανδία.

Το σίγουρο είναι πως κανείς δεν θα σε κατηγορήσει αν τις φοράς στο σεξ (ακόμα και να τις έχεις σε θυρίδα στην τράπεζα). Το λογικό είναι να ξοδέψεις αλλιώς τα λεφτά σου. Γιατί σκέψου να χάσεις τη μία στο πλύσιμο; Λέμε εμείς τώρα.