Από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου και τις ελληνικές σημαίες στα μπαλκόνια των πολυκατοικιών, στις πορείες και τις διαμαρτυρίες στους δρόμους για τα κυβερνητικά μέτρα. Α, ναι, και τα φαρμακεία κλειστά. 

Την ίδια ώρα στο εξωτερικό οι φοιτητές συγκρούστηκαν με τις αρχές, ενώ στην Αγγλία οι γάμοι ανάμεσα σε ανθρώπους του ίδιου φύλου έγιναν νόμιμοι. Και εκατοντάδες ήταν αυτοί που έσπευσαν να πουν το «I do» με τον σύντροφό τους. 

Δείτε τι έγινε στην Ελλάδα και τον κόσμο την εβδομάδα που μας πέρασε. 

 

Δευτέρα 24/3 

Ελληνικές σημαίες σε μπαλκόνια παραμονή της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη. 

 

Κάτω από μεγάλη αστυνομική δύναμη έγινε η μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα. 

 

Τρίτη 25/3 

Στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. 

 

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών κατά την διάρκεια της παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη. 

 

Τετάρτη 26/3 

Απεργεία διαρκείας των φαρμακοποιιών από τη Τετάρτη 26 Μαρτίου. 

 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, συναντήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού.

 

Συνάντηση ΓΣΕΕ και εργοδοτικών φορέων για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ). 

 

Οι φοιτητές στην Αίγυπτο βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν εναντίον την κυβέρνησης. 

 

Πέμπτη 27/3 

Εικόνες απο τα προσφυγικά της Αλεξάνδρας. 

 

Παρουσίαση των υποψηφίων των Οικολόγων Πράσινων για τις Ευροεκλογές.

 

Συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας. 

 

Εργασίες αποκατάστασης της πλατείας Συντάγματος, με χρηματοδότη τον εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου “Μεγάλη Βρεταννία” Θανάση Λασκαρίδη. 

 

Παρασκευή 28/3 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα συναντηθεί, στο υπουργείο Εξωτερικών, με την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρο Β’. 

 

Στην εκποίηση εκθεσιακού υλικού του Θεατρικού Μουσείου σε διεθνή πλειστηριασμό ανακοίνωσε ότι προτίθεται να προχωρήσει ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Μουσείου, Κώστας Γεωργουσόπουλος. Σκηνικά, κοστούμια και φωτογραφίες του Καρόλου Κουν από παραστάσεις του, όπως εκτίθονται στο Θεατρικό Μουσείο Αθηνών. 

 

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Ανάπτυξης για το σχέδιο νόμου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. 

 

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας απο εκπαιδευτικούς, με σκοπό να ακυρώσουν σεμινάριο των σχολικών συμβούλων σε σχέση με την αξιολόγηση.

 

Σάββατο 29/3 

Κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής. 

 

Οι γάμοι ανάμεσα σε ζευγάρια του ίδιου φύλου είναι πλέον νόμιμοι στην Αγγλία και δεκάδες ήταν αυτοί που έσπευσαν να ανέβουν τα σκαλοπάτια της εκκλησίας.

 

Φωτογραφίες: FosPhotos / Κωνσταντίνος Τσακαλίδης, Παναγιώτης Τζάμαρος, Αγγελος Χριστοφιλόπουλος, Βασίλης Γερμάνης, Γεράσιμος Δομένικος.