Black Lips – Justice After All

(από το άλμπουμ “Underneath The Rainbow” 18/3/14)

Νέο βίντεο, με υλικό από τις πρώτες τους συναυλίες όπου άνοιγαν τους Deerhunter. Ένα κομμάτι από το άλμπουμ, που είχε ως αποτέλεσμα πολλοί φίλοι τους να δυσανασχετήσουν καθώς αγαπούσαν τον πιο ωμό garage ήχο τους, παρόλα αυτά δείχνει πως το συγκρότημα δεν έχει χάσει τον τρόπο που έχει να ξεσηκώνει τους πάντες σε κάθε άκουσμα του – είτε παλιό, είτε καινούργιο. Δικαιοσύνη για όλους και υπομονή μέχρι το Plissken.

 

The Front Bottoms – Twin Size Mattress

(από το άλμπουμ “Talon Of The Hawk”, 21/5/2013)

Η pop-punk τετράδα από το Νιου Τζέρσεϊ κυκλοφορεί αισίως το 4ο του άλμπουμ. Σε μερικά σημεία θα σου θυμίσει Why? αλλά και Cage The Elephant. Καιρός λοιπόν να ακουστούν με μεγαλύτερη προσοχή. Έστω και μετά από τέσσερις δίσκους.

 

The Flies – One Day My Baby Will Leave You

(από το single “One Day My Baby Will Leave You”, 24/3/2014)

Σαν σε τραγούδι από ταινία του David Lynch ακούγεται το «One day …» και σε αυτό βοηθάει και η φωνή του SeanCook (βλέπε Spiritualized) αλλά και τα άλλα 2 μέλη των Flies που τυχαίνει να είναι βραβευμένοι συνθέτες ταινιών. Ατμοσφαιρικό, σκοτεινό, ερωτικό και σίγουρα απολαυστικό τις νυχτερινές κυρίως ώρες.

 

Shiny Darkly – Sacred Floor

(από το άλμπουμ “Little Earth“, 31/3/14)

Δανέζικο post rock/punk στα χνάρια των Jesus & The Mary Chain και των Chameleons που θα σου θυμίσουν γιατί αγαπούσες τους Horrors στα πρώτα τους άλμπουμ και γιατί κόλλησες πέρυσι με τους Savages.

 

Douglas Dare – Nile

(από το άλμπουμ “Whelm”, 12/5/14)

Γι’ αυτούς που αγαπάνε τον James Blake, τους Anthony & The Johnsons και τον Tom Odell, σίγουρα θα εκτιμήσουν και με το παραπάνω την φωνή και τις σκοτεινές συνθέσεις τους Λονδρέζου Douglas. Αργές, μυστικιστικές σχεδόν, μελωδίες όπου πρωταγωνιστεί μόνο την φωνή και το πιάνο του Dare.

https://www.youtube.com/watch?v=lg8U6r59xuo