ΗΠΑ, 2022. Η «αναγέννηση» της Αμερικής έχει οδηγήσει στην ανεργία και βία. Η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει τη γιορτή του χάους, με τίτλο Purge, όπου για 12 ώρες όλες οι παράνομες πράξεις θεωρούνται νόμιμες. Το αποτέλεσμα; Οι εγκληματίες ξεχύνονται στους δρόμους και κλέβουν, δολοφονούν, βιάζουν, βασανίζουν με την ψυχή τους.

Αυτό ήταν πάνω-κάτω το concept του James DeMonaco στο «The Purge». Ίσως η ταινία-έκπληξη του 2013, καθώς παρά τις μέτριες κριτικές που πήρε, κατάφερε να κάνει εισπράξεις άνω των 90 εκατομμυρίων – την ώρα που το φιλμ κόστισε μόλις 3 εκ. Φυσικά αυτό προκάλεσε ενθουσιασμό στους παραγωγούς, που ένα χρόνο μετά επιστρέφουν με το sequel: «The Purge: Anarchy».

Η σκηνοθεσία και το σενάριο ανήκουν και πάλι στον DeMonaco, μόνο που αυτή τη φορά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα έχουμε τους Zach Gilford και Kiele Sanchez (αντί των διάσημων Eathan Hawke και Lena Headey).

Ένα ζευγάρι προσπαθεί να γυρίσει όσο πιο γρήγορα μπορεί στο σπίτι και τα παιδιά του, προτού αρχίσει η γιορτή του χάους, ωστόσο μένουν από βενζίνη. Εκείνη την ώρα το ραδιόφωνο ανακοινώνει την έναρξη του Purge. Το αποτέλεσμα; Η αναρχία και ο τρόμος στο μεγαλείο τους.

Δες το trailer. Η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις 18 Ιουλίου (το budget της θα είναι πάλι 3 εκατομμύρια).