Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του βαρυποινίτη Ιλί Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, Μηνάς Γεωργιάδης, διαπίστωσε πολλαπλές κακώσεις σε ολόκληρο το σώμα του 42χρονου, οι οποίες προκλήθηκαν πιθανότατα από γκλομπ! 

Στο πόρισμα περιγράφεται χαρακτηριστικά ότι οι κακώσεις έγιναν από θλον όργανο, ραβδοειδούς σχήματος, μάλλον δερμάτινο. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το seleo.gr , εξαιτίας των χτυπημάτων  δημιουργήθηκε κάταγμα στο στέρνο του Καρέλι, με αποτέλεσμα να προκληθούν καρδιακές αρρυθμίες, από τις οποίες φαίνεται ότι κατέληξε. 

Νωριτερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως ο Αλβανός μεταφέρθηκε στις φυλακές Νιγρίτας με μώλωπες, αλλά δεν υπέβαλε αίτημα ιατρικής εξέτασης. Επίσης,  κάνει γνωστό πως έχει διαταχθεί  πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση από αρμόδιο εισαγγελέα για να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του. Τέλος, το υπουργείο Δικαιοσύνης γνωστοποίησε πως παραδόθηκε ήδη στην Αστυνομία το βίντεο από την κάμερα που ήταν τοποθετημένη στο κελί του Ιλί Καρέλι.

Ο βαρυποινίτης Αλβανός κρατούμενος σκότωσε  την Τρίτη με αυτοσχέδιο μαχαίρι τον 46χρονο υπαρχιφύλακα Γιώργο Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου.
Οι Αρχές αναμένουν τώρα τα αποτέλεσμα των τοξικολογικών και ιστολογικών αναλύσεων, ώστε να διαλευκάνουν πλήρως τα αίτια θανάτου.