Το ημερολόγιο έγραφε 5 Απριλίου 1994 όταν τοποθετούσε το όπλο στο κεφάλι του, πατούσε τη σκανδάλη και έβαζε τέλος στη ζωή του. Τρεις μέρες αργότερα θα έβρισκαν το πτώμα του. Ένα από τα αγαπημένα της είδωλα των nineties είχε χαθεί, μόλις στα 27 του.

Και παρά τις δύο δεκαετίες που έχουν περάσει από τότε, η απώλεια του Kurt Cobain δύσκολα μπορεί να ξεχαστεί. Μπορεί να φταίει ότι αποφάσισε να αφήσει αυτό τον κόσμο ενώ ήταν στο απόγειο της καριέρας του, μπορεί να φταίει ότι δεν πρόλαβε να μας δείξει όσα μπορούσε και περιμέναμε – μουσικά τουλάχιστον. Και κάθε φορά που πλησιάζουμε στην μαύρη επέτειο της αυτοκτονίας του, όλο και ένα νέο αφιέρωμα θα κυκλοφορήσει για τη ζωή του, όλο και μια καινούργια θεωρία θα ακουστεί για τον θάνατό του. Πόσο μάλλον φέτος, που συμπληρώνονται 20 χρόνια.

Ήδη η πρώτη θεωρία συνωμοσίας ακούστηκε, όταν οι αρχές επανεξέτασαν το φάκελο της αυτοκτονίας του και πολλοί έσπευσαν να πουν ότι η σύζυγό του Courtney Love ευθύνεται για τον θάνατό του. Τελικά η αστυνομία το διέψευσε. Ενώ και ένα νέο βιβλίο θα κυκλοφορήσει με τίτλο «Here We Are Now: The Lasting Impact of Kurt Cobain».

Και από την Τετάρτη και μια νέα φωτογραφική έκθεση έκανε την εμφάνισή της στο Proud Camden του Λονδίνου, με τίτλο Experiencing Nirvana.. Οι φωτογράφοι Charles Peterson και Steve Double ακολούθησαν τους Nirvana σε πολλές συναυλίες τους και μας δείχνουν όλα αυτά τα στοιχεία που έκαναν τον Cobain και την παρέα του είδωλα της μουσικής σκηνής.