Το όνομά του είναι Gabriele Cirulli. Mπορεί να μη σας λέει απολύτως τίποτα, όμως κατάφερε με… τέσσερις αριθμούς να γίνει διάσημος και σύντομα, απ’ ότι φαίνεται, πλούσιος.

Ο νεαρός ιταλός προγραμματιστής δημιούργησε ένα απλό διαδικτυακό puzzle παιχνίδι με τίτλο «2048», το οποίο μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, τον Φεβρουάριο, κατάφερε να τινάξει την μπάνκα στον αέρα, συγκεντρώνοντας 10 εκατομμύρια χτυπήματα. Μέχρι τις 9 Μαρτίου είχε καταγράψει 100 εκατ. επισκέψεις.

Το παιχνίδι είναι αρκετά δύσκολο, όπως είπε ο δημιουργός του, αφού μόλις το 1% των παιχνιδιών ήταν νικηφόρο, αν και ο στόχος είναι φαινομενικά απλός: Να δημιουργηθεί ο αριθμός 2048, πατώντας μόνο τα βελάκια του πληκτρολογίου.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το «2048» δεν αποκλείεται να είναι το νέο «Flappy Bird» αφού η απλότητά του φαίνεται να γοητεύει τους χρήστες.

Ο 20χρονος από τη βόρεια Ιταλία αποφοίτησε από το λύκειο το 2013, όμως δεν πήγε σε πανεπιστήμιο. Δουλεύει ως ελεύθερος επαγγελματίας στο web development.

O ίδιος ανέφερε στο CNBC ότι έχει κερδίσει μόλις μερικές εκατοντάδες δολάρια, μέχρι τώρα, όμως το μέλλον αναμένεται λαμπρό, αφού έχουν ανοίξει πολλές πόρτες γι’ αυτόν. 

Τονίζει πάντως ότι δεν πρόκειται να παραμείνει στο κομμάτι των παιχνιδιών, χαρακτηρίζοντας «σχεδόν ατύχημα το 2048», αφού προτιμά αυτό των web services.

Ο προγραμματιστής κατάφερε να κερδίσει, έπειτα από πολύ κόπο, την 25η Μαρτίου, συγκεντρώνοντας 20148 πόντους, γεγονός που πανηγύρισε στο Twitter!

 

Μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι αυτό σε οποιονδήποτε browser, πατώντας εδώ.