Ποπ κορν, αναψυκτικό (για κάποιους ποτό σε φλασκί) και φύγαμε. Ποιες ταινίες αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα (27/03-02/04).

Νώε

Σκηνοθεσία: Darren Aronofsky

Πρωταγωνιστούν: Russell Crowe, Jennifer Connelly, Ray Winstone, Emma Watson, Anthony Hopkins

Πλοκή:  Ο διάσημος ηθοποιός Russell Crowe, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Darren Aronofsky, ηγείται της διάσωσης του ζωικού βασιλείου, το οποίο θα εγκατασταθεί στην νέα Εδέμ. Ζώα, κεραυνοί, βροχές, εντυπωσιακά εφέ και φυσικά η τεράστια ξύλινη κιβωτός πρωταγωνιστούν στην επική ταινία που επιλέγει την τρισδιάστατη τεχνολογία για να συμπαρασύρει με τον θεαματικό κατακλυσμό και το κοινό.

Το provocateur σχόλιο: Αν στη ταινία ακουγόταν και το ανέκδοτο «Νώε, Νώε, τι θα φάμε σήμερα;» θα τη λατρεύαμε.

 

Το μικρό ψάρι

Σκηνοθεσία: Γιάννης Οικονομίδης

Πρωταγωνιστούν: Βαγγέλης Μουρίκης, Πέτρος Ζερβός, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννης Τσορτέκης, Γιώργος Γιαννόπουλος

Πλοκή:  Στα 19 του, ο Στράτος διέπραξε ένα έγκλημα πάθους. Πέρασε τη μισή του ζωή στη φυλακή, κάτω από την προστασία ενός αρχινονού του υποκόσμου, του Λεωνίδα. Μια μέρα, κατά τη διάρκεια μιας συμπλοκής ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες, ο Λεωνίδας του έσωσε τη ζωή. Ο Στράτος αυτό δεν το ξέχασε ποτέ. Ελεύθερος πια, ο Στρατός δουλεύει τη νύχτα σε ένα αρτοποιείο, ενώ τη μέρα εκτελεί συμβόλαια θανάτου. Όλα του τα χρήματα τα δίνει στον Γιώργο, τον αδελφό του Λεωνίδα, που οργανώνει ένα παράτολμο σχέδιο απόδρασης για να βγάλουν τον Λεωνίδα από την φυλακή. Το μόνο πράγμα που απασχολεί τον Στράτο είναι να εξοφλήσει το χρέος του στον Λεωνίδα. Η μέρα της απόδρασης, η πιο σημαντική μέρα της ζωής του, πλησιάζει…

Το provocateur σχόλιο: Απορία το έχουμε, αν ο χρόνος συμμετοχής της Πόπης Τσαπανίδου ξεπερνάει αυτόν της Τόνιας Σωτηροπούλου στο «Skyfall». Τι άγχος!

 

Η τριλογία της απόκλισης: Οι διαφορετικοί

Σκηνοθεσία: Neil Burger

Πρωταγωνιστούν: Shailene Woodley, Theo James, Ashley Judd, Jail Courtney, Zoe Kravitz, Kate Winslet

Πλοκή:  Γεμάτη ασίγαστη δράση και έντονα ψυχολογικά παιχνίδια, η «Απόκλιση» μας συστήνει ένα νέο κοινωνικό σύστημα στο οποίο οι άνθρωποι χωρίζονται σε ξεχωριστές «Φατρίες». Η κάθε Φατρία είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στην καλλιέργεια μιας συγκεκριμένης αρετής. Όλα τα μέλη της συγκεκριμένης κοινωνίας επιλέγονται για να ενταχθούν, υποχρεωτικά, σε μια φατρία, όταν συμπληρώσουν το δέκατο έκτο έτος της ηλικίας τους, όμως υπάρχουν και κάποιες ξεχωριστές περιπτώσεις που φαίνεται να μη «χωράνε» σε καμία από τις υπάρχουσες κατηγορίες. Τι συμβαίνει με αυτές τις περιπτώσεις; Κανείς δεν είναι σίγουρος ακόμη…

Το provocateur σχόλιο: Ο Neil Burger ξεκαθάρισε πως η ταινία του δεν είναι ένα νέο «Hunger Game». Συμφωνούμε. Κάτι μας λέει ότι είναι το ίδιο! Τι κρίμα.

https://www.youtube.com/watch?v=336qJITnDi0

 

Muppets most wanted

Σκηνοθεσία: James Bobin

Πρωταγωνιστούν: Ricky Gervais, Ty Burrell, Tina Fey

Πλοκή:  Η καριέρα των Muppets έχει εκτοξευθεί και βρίσκονται σε παγκόσμια περιοδεία με παραστάσεις στο Βερολίνο, τη Μαδρίτη, το Λονδίνο και το Δουβλίνο. Τα σχέδιά τους ανατρέπονται όταν διασταυρώνονται με έναν από τους πιο διαβόητους εγκληματίες του κόσμου, τον Constantine, ο οποίος είναι ίδιος ο Kermit.

Το provocateur σχόλιο: Το περίεργο δεν είναι ότι βρέθηκαν δύο βατράχια που να μοιάζουν. Το περίεργο είναι ότι και τα δύο μιλάνε.

 

Και για να μην ξεχνιόμαστε

Need for speed

Σκηνοθεσία: Scott Waugh

Πρωταγωνιστούν: Aaron Paul, Dominic Cooper, Imogen Poots, Ramon Rodriguez, Michael Keaton

Πλοκή: Ο Τόμπι το πρωί δουλεύει στην επιχείρηση του πατέρα του και το βράδυ συμμετέχει σε κόντρες με το αυτοκίνητό του. Ξαφνικά τον παγιδεύουν για ένα έγκλημα και μένει στη φυλακή για 2 χρόνια. Εκεί σκέφτεται μόνο ένα πράγμα: την εκδίκηση. Και όταν αποφυλακίζεται, συμμετέχει σε έναν αγώνα, προκειμένου να πάρει το αίμα του πίσω. Καυτά τετράτροχα, ονειρεμένες κόντρες και κασκαντεριλίκια βγαλμένα από μια εποχή που δεν διστάζει να αποθεώσει το απόλυτο γκάζι, ξεπηδάνε από το πιο επιτυχημένο βιντεοπαιχνίδι όλων των εποχών και πέφτουν με πρωτοφανή ορμή στη μεγάλη οθόνη.

Το provocateur σχόλιο: Αν δούμε την τύχη που είχαν τα περισσότερα video games όταν αποφάσισαν να μεταφερθούν στη μεγάλη οθόνη, τότε δεν πρέπει να περιμένουμε και πολλά πράγματα. Από την άλλη παίζει ο Aaron Paul του «Breaking Bad». Θα λυσσάξουν τα κοριτσάκια!

https://www.youtube.com/watch?v=fsrJWUVoXeM